FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

25 sebab suami mental.

View previous topic View next topic Go down

25 sebab suami mental.

Post by azrul on Thu 11 Jun 2009, 9:31 am

25 SEBAB SUAMI MENTAL !!1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak
walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan ..memancing ikan pun dia
tak tau.. bla bla bla "




2. Menganggu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan
selalu dimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la
cuma nak cakap..malam nih kita goreng taugeh dan tauhu cicah sos toamto
jer ..ok tak "




3. Terlalu suka mengemas rumah / mengalihkan barang sampai suami tak
jumpa barang-barang yang disimpan beliau.. ie. "kita dah simpan pancing
tu kat dalam stor, entah la ikat kat atas palang mana satu.."




4. Mengambil muka surat atau bahagian tertentu dari surat khabar dan
menyusun surat khabar dengan cara yang amat salah..sampai tidak dijumpa
mana-mana seksyen yang hendak "bang, sport section tu ayang dah buat
bungkus buah papaya....dah mengkal merah dah"




5. Memotong mana-mana bahagian majalah dan juga suratkhabar atau apa-apa bahagian dari mana-mana printed matter sampai berlubang sana sini dan
sisuami tak sempat baca/tengok " ie. eh kita suka la news pasal TV
plasma tu..kita dah potong simpan..."




6. Menyuruh suami agar membeli itu dan ini dalam perjalanan balik dari
opis sedangkan nak pergi pasar/supermarket cuma esok sahaja atau baru
semalam telah ke pasar. ie. "bang.. semalam kita tersinggah SPA, lupa
beli garam,gula beras dan susu budak kat TESCO sebagaimana dalam
list....boleh singgah tak mana mana ..pleaze "




7. Tidak memberi arahan/instruction yang jelas kepada suami bila
menyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian memarahkan/menyalah kan suami. ie. "saya kata beli susu cair dan ising gula, apsal awak beli susu dugro
dan gula getah ... kan lain tu"




8. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa mendapat persetujuan
suami terlebih dahulu ie. "i dah confirm malam Jumaat nih nak party
tupperware kat rumah cik minah,you tak ada program tahlil kat mana mana
kan ?? "




9. Mengubah barang, tempat buku atau tools atau apa-apa setting di PC
tanpa memberitahu suami. ie. "screensaver u tentang gambar 80 kilo
marlin dengan you tu i dah tertukar jadi gambar Farhin Ahmad..."




10. Bercakap/bersembang di telefon dengan kawan-kawan sewaktu malam
selepas 10 pm bilamana nak beristirehat dan ber...ber... .ie. " pot pet
pot pet pot pet pot pet pot pet pot .."




11. Menjemput tetamu atau sesiapa sahaja datang kerumah tanpa izin
suami. ie. "malam nih i jemput lina dan anum datang dinner rumah sebab
hubby dia orang outstation, ok kan kan kan "




12. Berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuh
dan rambut tak terurus serupa langsuyar dan muka tak bermekap serupa
mayat dirumah... tapi cukup segak dan cun bila nak keluar rumah. ie.
"..oh baju-baju cantik tu cuma untuk ke kenduri kawin dan dinner jer,
kat rumah pakai coli koyak pun dah cukup seksi kan bang .."




13. Mengambil masa yang cukup lama bila bersiap macam pengantin bila nak
keluar kemana-mana dan membuatkan suami tertunggu dan terus tertidur.
ie. " sorry la i tak tau baju kebaya mana yang paling jarang so kena
pilih betul betul .."




14. Dengan sengaja atau tidak sengaja terlupa menyuruh maid atau diri
sendiri membasuh atau mensterika baju atau seluar yang telah dipilih
untuk dipakai dihari berkenaan. ie. " eh baju tu masih berendam dalam
besen lagi..nak pakai jugak ke baju basah tu.."




15. Dengan sengaja atau tidak sengaja menyebelahi anak anak bila suami
sedang hot dengan budak budak tu..ie. "..eh biarlah budak budak tu pergi
ladies night, bukan nak tinggal rumah kawan dia tu seminggu.."




16. Tidak suka mandi dan bersiap awal pada hari cuti dan hanya bersiap
bila nak dekat asar sahaja. ie. "...nak mandi buat apa awal awal bukan
nak pergi jalan jalan mana pun.."




17. Suka melengah lengah kan masa bila nak bersolat berjemaah atau
beribadat dengan melencong ke dapur, bilik budak budak atau buat benda
benda lain. ie. "..awak solatlah dulu, saya nak abiskan rancangan Melodi
nih.."




18. Mengganggu suami yang sedang tengah tengok tv. ie. "pasukan hijau
kuning tu sampai mati tak akan dapatkan Kaka, mari tolong saya potong
ayam nih.."




19. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang pada
suami untuk bercerita jugak. ie. " u tau tak kat opis tadi, i rasa nak
massacre client tu u tau tak.. then lagi, waktu balik tadi nasib baik
opis boy tahan I ..then lagi tak tak ...then today.. then tadi..u tau
tak...semalam u nak tau....bla bla bla bla."




20. Membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat
kecil dan di ulang tayang semula tiap tiap hari. ie. " i dah kata jangan
kasi budak budak tu prepaid, kan sekarang dah ...bill bla bla bergayut
bla bla bla bla...ini semua salah you"




21. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa. ie. " eh cik
abang,awak nih ada affair ke apsal sms beep beep beep tak henti henti
nih...GRO universiti mana pulak awak nak nih..."




22. Menceritakan hal rumah tangga pada orang lain dan memburuk-burukkan
suami @ keturunan suami @ asal usul suami. ie. "..eee u tau tak hubby i
tu makan makanan petai jeruk.. eeeii peliknyer!!"




23. Dengan sengaja atau tidak, gagal memasak masakan yang suami nak
makan. ie. "..apsal u tak cakap tadi kata u nak makan gulai kari dan
rojak pasembor...i dah masak pai daging dan spaghetti kambing .."




24. Meminjamkan harta-benda suami pada orang lain tanpa kebenaran.
ie."..adik u datang tadi nak pinjam berus gigi, sebab dia punya dah
rosak.."




DAN AKHIR SEKALI




25. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur tanpa sebab-sebab yang
munasabah di malam Jumaat. ie. "..you tidurlah dulu, i nak habiskan
tengok drama susuk nih dulu then nak masak nasi lemak siap siap untuk
breakfast dan nak masukkan pakaian dalam laundry then kemudian nak kacau
dodol....."

azrul
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 117
Umur : 37
Tarikh Register : 13/02/2009
Reputation : 5
Points : 3115

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by fasha_wanna on Thu 11 Jun 2009, 5:46 pm

hahaha..

mcm2.. Laughing

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6216

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by ZA_70 on Thu 11 Jun 2009, 6:11 pm

Eemmmm...betul tu azrul.
Dan disbbkan sikap para isteri yg dinyatakan di atas tu la para suami mengambil jln mudah....

CARI YANG LAIN....
Untuk elakkan jadi SALAH SORANG PESAKIT MENTAL....
So sape yg salah dalam hal ni???? Wink Wink Idea

ZA_70
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : STUDENT POS BASIK
Gender : Female
Jumlah Post : 289
Umur : 56
Tarikh Register : 27/10/2008
Reputation : 7
Points : 3241

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUMAN ADALAH PENAWAR SEGALA DUKA....

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by fasha_wanna on Fri 12 Jun 2009, 5:15 pm

dua2 ptot disalahkn..

xadil la klu salahkn sebelah pihak je..

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6216

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by suring on Mon 15 Jun 2009, 8:56 am

den yang bosalah dalam hal nih....sekaghang pun den dah mental nih.....apo la lae nasib den asyik kono tinga yo....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4185

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by ZA_70 on Wed 17 Jun 2009, 3:12 pm

@suring wrote:den yang bosalah dalam hal nih....sekaghang pun den dah mental nih.....apo la lae nasib den asyik kono tinga yo....

Kenapo la pulak jadi macam tu...jang...
Biaso la tu...kono tinggal...
walaupun jauh di mato...tapi dokek di hati...

Kalau raso2 nak mental...poila jumpo orang yang tinggalkan jang tu...
Jngan dibiarkan lamo2...susah nanti nak berubek.... Laughing Laughing

ZA_70
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : STUDENT POS BASIK
Gender : Female
Jumlah Post : 289
Umur : 56
Tarikh Register : 27/10/2008
Reputation : 7
Points : 3241

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUMAN ADALAH PENAWAR SEGALA DUKA....

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by suring on Wed 17 Jun 2009, 4:16 pm

huhuhuhu...... dio dah ado yg laen nak buek camno.... Sad

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4185

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by ZA_70 on Wed 17 Jun 2009, 4:36 pm

@suring wrote:huhuhuhu...... dio dah ado yg laen nak buek camno.... Sad


Oooo...gitu...
Kalau dio cari yang laen...
jang pujuk2 la ati...
cari yo yang laen...banyak layi bungo2 yang berkombang kek keliling jang tu ha...
kalau susah sangat nak mencari bungo yang berkonan di hati..
jang poi yo la mintak ubek kek tok guru gunung semanggol...
mandi air bungo kek bawah jambatan...
den cayo...pasti mujarab gak penyakit jang tu...
yang dokek2 nak mental tu ha.... gelak sakan gelak sakan gelak sakan

ZA_70
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : STUDENT POS BASIK
Gender : Female
Jumlah Post : 289
Umur : 56
Tarikh Register : 27/10/2008
Reputation : 7
Points : 3241

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUMAN ADALAH PENAWAR SEGALA DUKA....

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by devil on Thu 12 Nov 2009, 8:39 pm

@suring wrote:huhuhuhu...... dio dah ado yg laen nak buek camno.... Sad

aih pak long!!
ayat power pn leh kono tingga ko??
hehehe...

devil
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : rempit
Gender : Male
Jumlah Post : 669
Umur : 34
Tarikh Register : 22/08/2009
Reputation : 0
Points : 3356

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by sha myheart on Mon 29 Sep 2014, 6:01 am

hahaha.
lucu. tapi ada betulnya juga. Laughing

sha myheart
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Sapu Sawang
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 31
Tarikh Register : 29/09/2014
Reputation : 0
Points : 810

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by Palladium on Wed 22 Oct 2014, 5:10 am

huhu....

Palladium
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 312
Umur : 38
Tarikh Register : 02/08/2008
Reputation : 6
Points : 3406

View user profile

Back to top Go down

Re: 25 sebab suami mental.

Post by Sponsored content Today at 3:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum