FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Thu 23 Jul 2009, 4:14 pm

tgh surf net... tiba2 jmpe topik nihh... syokkk gak... so copy paste laaa...

tips memujuk lelaki atau cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang.


Macammana la saya nak pujuk dia ni...ish segan nye...

Pertamanya, perlu saya katakan bahawa, saya ni bukanlah seorang
pakar cinta atau pakar runding perhubungan. Namun, atas dasar
perkongsian pengetahun dan pengalaman yang ada, maka saya gagahkan juga
diri ini untuk menulis sikit sebanyak tentang tips yang diminta.
Saya harap, orang yang bertanya akan mendapat sikit info yang mungkin dapat menjadi panduan anda.
Berikut ini adalah tips yang dapat saya berikan.


  • 1. Solat hajat 2 rakaat dan panjatkan doa kepada ALLAH

Pada saya, ni adalah tips yang PERTAMA dan PALING UTAMA. Sebab apa?
Sebab ini adalah arahan ALLAH dan suruhan NABI SAW. Dalam fatihah yang
kita baca sekurangnya 17 kali dalam solat pun, kita sentiasa berikrar
“Iyya kana’budu waiyya kanasta’iin”. Hanya ALLAH kita sembah, dan hanya
pada ALLAH kita mohon pertolongan. Habis kenapa kita tak minta pada
ALLAH apa saja hajat kita? Tunaikanlah solat 2 rakaat, tadah tangan
kepadaNya, mengadu dan mintalah pada ALLAH.
Bukankah Nabi SAW dah ajar kita bahawa, kalau kita mengalami apa-apa
kesulitan atau kalau kita ada apa-apa hajat, kerjakanlah solat.
Bukankah ALLAH ada berfirman dalam Quran…Lihat surah al-Baqarah ayat 45
: “Dan pohonlah pertolongan dengan sabar dan solat….”
Dalam sebuah hadith disebutkan bahawa, apabila seseorang itu
mengkehendaki sesuatu hajat, samaada hajat duniawi atau hajat ukhrawi,
yang berkaitan dengan ALLAH SWT atau dengan manusia, hendaklah dia
mengambil wudhuk dengan sempurna, MENDIRIKAN SOLAT 2 rakaat, kemudian
memuji ALLAH SWT dan berselawat ke atas Nabi SAW. Selepas itu berdoalah
pada ALLAH SWT mohon hajat diperkenankan.
Itulah ajaran Islam pada kita. Ada hajat, ada masalah, terus minta
dengan ALLAH. Solat 2 rakaat, puji ALLAH, selawat atas Nabi SAW,
mengadu dan merintihlah pada ALLAH supaya menolong dan menentukan yang
terbaik buat kita. So, mengapa kita tak buat apa yang diperintahkan
oleh ALLAH dan disuruh oleh Nabi SAW ni pada kita?
Ramai diantara kita, hanya menjadikan solat hajat dan doa ini
sebagai cara atau jalan terakhir kita meminta sesuatu. Apabila dah tak
berjaya, apabila dah tiada makhluk lain yang dapat menolong kita,
barulah nak terhegeh-hegeh berdoa dan mohon pertolongan ALLAH. Patutkah
begitu? Pada saya cara macam tu silap. Sebetulnya, apa2 pun, perkara
pertama yang perlu kita buat dulu ialah, SOLAT 2 RAKAAT & BERDOA
PADA ALLAH dulu. Mohonlah sungguh2 pada ALLAH supaya menunaikan hajat
dan permintaan kita. Kemudian, usaha lah dengan apa cara sekalipun
dalam mencapai hajat kita.
Masalahnya sekarang, sudahkah kita solat 2 rakaat minta hajat kita
diperkenankan? Sudah berapa kali kita berdoa agar ALLAH memperkenankan
hajat kita?
Tepuk dada, tanyalah diri sendiri…

  • 2. Ajak jumpa dan perkenalkan lelaki atau pakwe dengan mak ayah kita

Tunjukkan bahawa anda serius dalam perhubungan anda dengan dia.
Kalau anda belum pernah perkenalkan lelaki atau pakwe anda pada mak
ayah anda, maka lakukannya segera. Ajak la lelaki atau pakwe anda jumpa
dengan mak ayah anda. Lagi baik kalau anda minta lelaki atau pakwe anda
tu bawa mak ayah dia jumpa mak ayah anda sekali.
Cuba tengok apa reaksi dia bila anda cadangkan perkara ini dengan
dia. Kalau reaksi dia OK dan macam excited jer, maknanya lelaki atau
pakwe anda tu serius dengan anda. Kalau dia cuba berhelah dan bagi
macam2 alasan, maknanya dia mungkin masih belum bersedia untuk menikahi
anda. Atau mungkin juga dia tidak serius dan nak main2 saja dengan anda.
Pada saya, sebelum anda memujuk dia masuk meminang, apa-apapun, anda
kena pastikan betul-betul dulu adakah lelaki atau pakwe anda tu betul2
serius dalam perhubungannya dengan anda. Kalau dia sendiri tak serius
dan hanya nak main2 dengan anda, adakah orang yang macam itu anda
harapkan untuk masuk meminang anda??
So, kenalpasti dulu, pada tahap mana lelaki atau pakwe anda tu
serius dalam perhubungannya. Kalau dia betul-betul serius, barulah anda
boleh pujuk dia. Kalau dia nampak macam nak main2 saja dengan anda,
pada saya, tiada gunanya pun anda pujuk dia. Sebab dia hanya akan bagi
macam2 alasan dan helah untuk tidak masuk meminang anda, apatah lagi
nak menikahi anda. Nasihat saya, kalau ada lelaki atau pakwe yang macam
tu, tinggalkan saja dia. Dan cari lain sajalah. Kumbang bukannya seekor
kan?

Abang, jomla kita jumpa papa dan mama I...


  • 3. Berterus terang sajalah

Pada saya, tiada jalan lain yang paling bagus dan berkesan bagi
memujuk lelaki untuk masuk meminang melainkan, anda kena berterus
terang dengannya. Ajaklah dia berjumpa di mana-mana dan berterus
teranglah sajalah dari hati ke hati dengannya. Luahkan semua perasaan
dan rancangan anda pada dia.
Kemudian, minta dia luahkan perasaan dan perancangannya pula. Saya
yakin, kalau dia betul-betul serius dengan anda, maka dia akan dapat
berbincang sesuatu yang positif tentang status perhubungan dan
perancangan masa depannya dengan anda. Masa tu, kalau dia kata dia
masih belum bersedia, tanya pada dia, agak2 bila dia akan jadi
bersedia? Suruh dia berikan tentatif atau perancangan kasarnya. Saya
yakin, kalaupun dia masih belum bersedia, tapi perancangan secara
kasarnya pasti dia boleh cerita. Setidak-tidaknya, anda tahu apa yang
dia fikirkan tentang perhubungannya dengan anda.
Apa-apapun, pada saya, yang paling pentingnya sebelum anda pujuk
seseorang lelaki tu masuk meminang anda ialah, anda kena tahu setakat
mana atau sejauh mana dia serius dalam perhubungannya dengan anda dulu.
Kalau dia tak serius dan hanya bertujuan nak main-main dan suka-suka
saja dengan anda, maka apa gunanya anda pujuk dia? Kalau mungkin pun
ada berjaya pujuk dia, apakah anda akan berasa yakin dan percaya pada
dia selepas anda kahwin degnan dia nanti?
So, kepada yang bertanya dan meminta tips memujuk lelaki supaya
cepat masuk meminang ni. Cubalah praktikkan 3 tips yang saya terangkan
ini dulu. Kalau tips ini pun anda masih belum buat, saya rasa, tiada
gunanya saya berikan tips bagaimanan untuk pujuk lelaki masuk meminang.
Sebab ianya hanya akan mengecewakan anda nanti.
Apa kata anda???

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by aieyda on Thu 23 Jul 2009, 5:11 pm

thanks bagi tips tu..hahahaa..
papehal pun berserah pada ALLAH..
kalau dia dah utk kita,insyaallah dia akan jd milik kita..
terpisah laut cina selatan pun ketemu juak kita..hahahahaaa

aieyda
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Negeri :
Jawatan : Jaga KeSelamaTan Dlm NeGeRi
Gender : Female
Jumlah Post : 4125
Umur : 32
Tarikh Register : 17/04/2008
Reputation : 26
Points : 5209

Character sheet
Mutiara Kata saya: -TaNpa KeBeraNian,MimPi TidaK aKaN meNjaDi KeNyataaN-

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Thu 23 Jul 2009, 5:19 pm

insyaallah.. Very Happy

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sahizan on Thu 23 Jul 2009, 5:28 pm

afro afro afro afro

sahizan
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : life guard (penyelamat kolam)
Gender : Male
Jumlah Post : 255
Umur : 37
Tarikh Register : 30/06/2009
Reputation : 0
Points : 3026

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by nonejoke on Thu 23 Jul 2009, 9:10 pm

fasha , awk sibuk2 bagi tips..pakwe awk dah masuk minang ke? sje gatal mulut nak tanya......

nonejoke
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : apa apa la
Gender : Male
Jumlah Post : 98
Umur : 36
Tarikh Register : 26/06/2009
Reputation : 12
Points : 2856

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by suring on Fri 24 Jul 2009, 6:28 am

bagus tu sha segeralah mempraktikannya...

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4184

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Fri 24 Jul 2009, 8:38 am

@nonejoke wrote:fasha , awk sibuk2 bagi tips..pakwe awk dah masuk minang ke? sje gatal mulut nak tanya......

hahaha...

pakwe pon x de lg nihh...

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Fri 24 Jul 2009, 8:39 am

@suring wrote:bagus tu sha segeralah mempraktikannya...


blom bleh praktik kn lg laa..

so bg org lain try dlu...

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Sun 26 Jul 2009, 9:06 am

salam
huhu..topik ni agak menarik..
insyaallah ada jodoh tak ke mana...
marilah kita gunakan nasihat dan tips yang ada... Very Happy

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Sun 26 Jul 2009, 6:18 pm

same2 la kte, yea...

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sahizan on Sun 26 Jul 2009, 8:03 pm

sape yg nak cuba nye dulu afro

sahizan
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : life guard (penyelamat kolam)
Gender : Male
Jumlah Post : 255
Umur : 37
Tarikh Register : 30/06/2009
Reputation : 0
Points : 3026

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by suring on Sun 26 Jul 2009, 11:10 pm

fasha la dulu tunjukkan cara-cara memujuk.....sahizan kena tunjuk cara-cara majuk....hehehehe kita tengok sape yg berjaya ke peringkat separuh akhir.....undian secara juri awam....

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4184

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Mon 27 Jul 2009, 8:23 am

huhhhh???

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Mon 27 Jul 2009, 5:46 pm

hehe..setuju2...

abang sahizan kena merajuk..
biar fasha menunjukkan cara memujuk..ngeeeeeeeee... What a Face

uiks..alamak..lupa lah bro suring..fasha ni abu punya.. affraid

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sahizan on Mon 27 Jul 2009, 8:17 pm

hehehehe nanti aku kena kejar dengan parang nanti sape nak jawab hehehehehe abu jng marah ehhhh afro

sahizan
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : life guard (penyelamat kolam)
Gender : Male
Jumlah Post : 255
Umur : 37
Tarikh Register : 30/06/2009
Reputation : 0
Points : 3026

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Tue 28 Jul 2009, 7:40 am

@sahizan wrote:hehehehe nanti aku kena kejar dengan parang nanti sape nak jawab hehehehehe abu jng marah ehhhh afro

muahaha... gelak sakan
abang kena kejar ngan parang,
nanti leh jumpa adik kat hospital..jom dating kat hospital..hehe... lol!

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Tue 28 Jul 2009, 8:54 am

hahaha...

tergelak besar sy ble bace post korg tau...

gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan gelak sakan

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Tue 28 Jul 2009, 8:57 am

haaaaaa...

sahizan n sweet nk dating kt hospital mane tuhh??

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Tue 28 Jul 2009, 11:27 am

sahizan n sweet nk dating kt hospital mane tuhh??

uiks...
shhhh... tongue
maneleh bagitahu..hehe.... Suspect

camne ye nak suruh si dia masuk meminang?? serabut

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Tue 28 Jul 2009, 1:19 pm

xnk bg tau sudah.... Bebel silent

hahaha...

ala sweet nihh,sy pkir sweet lg bpengalaman dlm bab2 nihh...

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Tue 28 Jul 2009, 1:30 pm

@fasha_wanna wrote:xnk bg tau sudah.... Bebel silent

hahaha...

ala sweet nihh,sy pkir sweet lg bpengalaman dlm bab2 nihh...

uiks..
nape marah fasha...hehe..dah jatuh hati kat abang sahizan ke??
takpe..takpe..nanti sweet adjustkan..hehe... What a Face

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Tue 28 Jul 2009, 1:43 pm

hahaha...

mane bleh...

potong line sweet krang... Laughing Laughing

owhh yea,miscommunication laaa...

tu majok sbb x dapek skodeng korg nk dating.. Cool

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by fasha_wanna on Tue 28 Jul 2009, 1:49 pm

psstttt nk tny skit,sweet nape tuko avatar... scratch

dr sorg nurse tlh btuko ke bby+mnyet...

tp kn,tu kira ok lg..

de lg best, panda+koala+mnyet.. geek

(mntk2 aieyda x bace nih.. mau mbebel krang) lol!

----Forum Paramedik Malaysia-----




-GiGi wAriSAn KitA.. BeRSamA KitA MeNjaGA- Very Happy

fasha_wanna
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : part tym rempit n car race :P
Gender : Female
Jumlah Post : 2733
Umur : 30
Tarikh Register : 06/01/2008
Reputation : 36
Points : 6215

Character sheet
Mutiara Kata saya: ~~we can never change our past but we can always choose our future..~~

View user profile http://profiles.friendster.com

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Tue 28 Jul 2009, 2:16 pm

@fasha_wanna wrote:psstttt nk tny skit,sweet nape tuko avatar... scratch

dr sorg nurse tlh btuko ke bby+mnyet...

tp kn,tu kira ok lg..

de lg best, panda+koala+mnyet.. geek

(mntk2 aieyda x bace nih.. mau mbebel krang) lol!

psst...
den nak kabo ler ni..
den ni memang suko kek baby yang "ke ai" ni...
den dok ushar..dapek pulo baby monkey..alamak comey nyo...cair hati den ni ar...
tu pasa la den tuko sumo gambar den pado baby monkey ni ha..
terujo tak..terujo tak??hehe... What a Face

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by sweetcouple on Tue 28 Jul 2009, 2:17 pm

muahaha... buek kando tersayang..copek ar pinang den ni ar..
leh den mengidam dapek baby comey tu..wa....nak baby comey... bounce

sweetcouple
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : penyelidik
Gender : Female
Jumlah Post : 1144
Umur : 30
Tarikh Register : 24/06/2009
Reputation : 17
Points : 4083

Character sheet
Mutiara Kata saya: there's only one in my life..only you.

View user profile

Back to top Go down

Re: cara memujuk lelaki untuk cepat masuk meminang =)

Post by Sponsored content Today at 2:59 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum