FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

H1N1

Go down

H1N1

Post by dynkurau on Thu 06 Aug 2009, 4:10 pm

sal2 & salam sejahtera. Cubalah cadangkan supaya OPD dibahagi kpd 2 bhg. Satu bhg khas untuk merawat penyakit berjangkit dan bhg yang lain untuk merawat lain-lain penyakit spt diabetes dan juga merawat kes-kes kemalangan. Ini boleh kurangkan risiko jangkitan.Smile

dynkurau
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Tutor
Gender : Male
Jumlah Post : 1
Umur : 52
Tarikh Register : 27/07/2009
Reputation : 0
Points : 3349

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by epiaya on Sat 08 Aug 2009, 12:01 pm

cadangn yg baik..
tp staf kalau cukup xpe bro..
ni pun da beperang.. kedatangan pt da mningkat lebih 3x ganda..


avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 40
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 4286

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 12:44 pm

Hmmmmmm...Tul 2.....
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1126
Tarikh Register : 02/08/2009
Reputation : 24
Points : 8251

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile https://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by shefrie on Sat 08 Aug 2009, 4:52 pm

hm..
mane nk cekau staff nk wat cm2?
avatar
shefrie
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 36
Tarikh Register : 02/08/2009
Reputation : 0
Points : 3382

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by <<BLaCk>> on Wed 12 Aug 2009, 4:38 pm

hmmm cuba skali kita tutup terus hospital wakakakakaa...mau tak mengamok tok ketua kampung seberang jalan tu...


sbnrnya smua staff kesihatan dah penat yang amat....ada dah Dr yg kena effect ni..staff lain ramai yang kena gak...

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 38
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10566

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by HH on Fri 14 Aug 2009, 8:41 pm

apa pandangan anda ; fikir keluar sedikit http://paramedik.bbfr.net/penyakit-berjangkit-f73/
avatar
HH
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 376
Umur : 41
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 19
Points : 4796

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by <<BLaCk>> on Fri 28 Aug 2009, 7:26 am

skang ni ape perkembangan tempat lain ek? tp pada pandangan aku la...lepas gelombang kedua H1N1 ni kes semua akan turun (harap2 lah)

hmm tp apa yg dapat aku perhatikan, hanya segelintir je masyarakat yang benar-benar ambil tahu dan berat pasal situasi semasa...pasal ape, pasal bleh bilang ngan jari je yang pakai mask bila berada kat luar sana tu...

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 38
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10566

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by Detektif_KOnOn on Sun 30 Aug 2009, 4:16 pm

@dynkurau wrote:sal2 & salam sejahtera. Cubalah cadangkan supaya OPD dibahagi kpd 2 bhg. Satu bhg khas untuk merawat penyakit berjangkit dan bhg yang lain untuk merawat lain-lain penyakit spt diabetes dan juga merawat kes-kes kemalangan. Ini boleh kurangkan risiko jangkitan.Smile

semua klinik2 di daerah johor bahru membuat bilik saringan sendiri...so, apa yang dynkurau cdgkn dah dilaksanakan di jb..tp 2 la staff sume dah letih...bil patient di klinik meningkat 3 kali ganda..

apa yang pntg skrg langkah pecegahan awal dan kesedaran masyarakat ttg bahaya H1N1 tu sendiri
avatar
Detektif_KOnOn
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : Pegawai Penyiasat
Gender : Male
Jumlah Post : 1392
Umur : 34
Tarikh Register : 25/08/2009
Reputation : 6
Points : 4819

Character sheet
Mutiara Kata saya: 'Kpd ALLAH SWT, aku bersujud & menghamba'

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by <<BLaCk>> on Tue 01 Sep 2009, 9:25 am

kita dibahagian kesihatan dan perubatan dah buat mcm2..smua staff dah letih sgt2. apa yg mendukacita..peel org kita..masih buat endah tak endah pasal penularan H1N1 ni.

masing2 tak ambil peduli saranan pihak kesihatan. kalau ada rakan taulan atau sanak saudara dah kena baru la nak pakai mask ngn nak kurangkan aktiviti luar.

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 38
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10566

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by epiaya on Tue 01 Sep 2009, 2:08 pm

time2 mcm ni pun ada plak konsert..
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 40
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 4286

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by <<BLaCk>> on Tue 01 Sep 2009, 4:46 pm

nak buat mcm mn dah saranan tak nak ikut..nanti sendiri tanggung..pihak kesihatan dah bagi amaran.

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
<<BLaCk>>
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR

Jawatan : Tukang Make up forum nih
Gender : Male
Jumlah Post : 1591
Umur : 38
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 10566

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ketakwaan Itu Kunci Kesempurnaan

View user profile http://paramedik.bbfr.net/

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by math on Tue 01 Sep 2009, 9:34 pm

Bila kene baru na huru hara.....,
pencengahan x wat x pi na kawal...,
staff semua keletihan..,
ade setengah tmpat semua cuti dibeku..,
lgi2 cuti raya...,
saya btugas 1 mggu di KLIA utk saringan H1N1 ni.....,
drpd 10 owg, hanya seorang jer yg pakai mask...,
bg pamplet H1N1 dibuang mcm tu jer...,
rakyat pun x ambil berat.......,
Neutral
avatar
math
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 220
Umur : 33
Tarikh Register : 13/09/2007
Reputation : 3
Points : 4078

Character sheet
Mutiara Kata saya: Watzaaaaaaaarrrr.....!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: H1N1

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum