FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

suspek Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Fri 07 Aug 2009, 8:25 pm

1st Love Aku...
Ketika umurku 19thn,Mayb sbb xckp umur kami bpsh..'Cinta bdk2 la katekan'..
Aku xrase tluka sbb aku xcinta akan dia..saat 2 aku berade kat T.P.B,Kuantan...ha3 Laughing

Ampir 3bulan gak la,aku xde pakwe...
Tp kawan ttp ade....He3......Time 2 aku berade kat P.Pinang

2nd Love Aku...
Selepas sebulan aku berada kat kolej,2 pun kane kawan....
Budaknye T'lalu lembut..Bukan My test la tp mayb brkat ksabaran dia,dia cintaku y2...
Tapi dia tipu aku,Aku benc kaki penipu, Kate adik angkat tapi t'rangkat...
Aku akan balas dendam...Aku akan balas ngan ape yang telah kau lalukan...Darah mude katekan...
Hampir setahun setengah jugak la ngan dia....
Time nie aku kat klang.....

Cinta k3ku...
Member kepada 2nd love aku....
Aku dperkenalkan ngan C'dia oleh housemate 2nd love..
Time 2 aku bz nak exam sem3 n nak raye plak..
Sbenarnya aku xputus lagi ngan 2nd love,
Hmmmm sbb utamanya dendam pd 2nd love....
Hampir 7tahun aku bercinta ngan dia....

4 Kali cinta...Azmie
Aku dikenalkan oleh kawan kolej aku....
I2 pun sebab nak teman dia dating sebab balak dia bawak kawan..
Aku tak cinta dia sebab aku dah ade '@%#&'....
Dia mati2 mahukan aku jd awekssss dia....
Sampai sekarang aku masih kawan ngan dia...
Hanya kawan taw..La nie dia kat nganu kite....

Iskandar...
Aku xkenal dia...
Aku tak tahu cam mane dia dpat no pon aku...
Aku rase kan cinta kut ngan dia....
Hanya pgubat sepi aku...

Tanpa cinta....
Selepas putus ngan cinta k3...
Aku betul2 rase t'luka...
Dia b'cinta tanpa aku ketahui...
Hampir setengah tahun la jugak diaorang b'cinta..
Sampai nak b'2nang baru dia beritahu,
i2pun katenya dia nak b2nang atas pilihan ibunya ....
Aku tak salahkan dia 100%,mayb sbb aku jugak..
Dia beri tempoh 3tahun selepas aku abis stdy tapi..
Bukan aku m'pmainkan dia tapi ibu aku tidak suka dia....
Dan b'akhir la cintaku ngan '@%#&' ngan tanpa kate putus...

Fadlie1...
Cinta jarak jauh katekan,dia kat Sabah aku kat SAT,selangor....
Sepupu kepada kawan aku sue...
Dia pakse aku kawan ngan fadlie, Dia takut aku jadi 'Andar2' ha3.....
Aku hanya b'tahan selame sebulan je...
Sebab aku xtahan ngan peragai dia y 18SX....

Ku Jazlan Shah...
Kau datang dan pergi sekelip mate...
Dia sepupu aku yang jauh....Tok wan dia la punye cerite..
Nak jodohkan kami b'dua alasan nak dekatkan siraturahimm antara koge...
Aku tak kan maafkan kau, sebab kau telah melukakan ati ibubape aku...
Hmmmm betul la kate orang jgn kawin ngan sepupu, ini la sebabnya...
Nasid baik aku xkawin lagi kalau tak......aku pun xtaw nak ckap....

Fadlie2..
Aku tak kenal dia...
Tapi dia kenal aku...
Budak cheras,kerja kat shah alam...
Aku rase hanya 3bulan aku kawan ngan dia..

Cinta ntah y bape kali cinta...

Dan bmula la saat i2 mimpi ngeri hidup aku...


---InGiN TaHu SeLePas I2, NanT Aku SaMbUnG---


Last edited by kelisa on Fri 30 Oct 2009, 1:12 pm; edited 1 time in total

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Sat 08 Aug 2009, 4:38 am

Mak aihhhh, byknya cinta yang pernah hadir dalam hidup kelisa.. Very Happy
Rina jujurlah, rina jenis yang sukar untuk jatuh cinta.. rina mudah berkawan, tapi dalam cinta...agak sukar nk bagi perasaan. Banyak tapisan demi tapisan sebelum rina sahkan hati rina untuk ditawan. Dan lagi, bila dah kecewa...agak payah untuk jatuh cinta semula. Makan masa gak nak ubati kelukaan dan terima kehadiran yang baru..

Itulah ertinya perasaan kan kelisa. setiap orang punya pelbagai pngalaman dan cara menerima dan mentafsir cinta tapi maksudnya adalah sama.. Kita mencari keserasian dan matlamat dalam hidup.. Razz

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 5:08 am

@rieyna168 wrote:Mak aihhhh, byknya cinta yang pernah hadir dalam hidup kelisa.. Very Happy
Rina jujurlah, rina jenis yang sukar untuk jatuh cinta.. rina mudah berkawan, tapi dalam cinta...agak sukar nk bagi perasaan. Banyak tapisan demi tapisan sebelum rina sahkan hati rina untuk ditawan. Dan lagi, bila dah kecewa...agak payah untuk jatuh cinta semula. Makan masa gak nak ubati kelukaan dan terima kehadiran yang baru..

Itulah ertinya perasaan kan kelisa. setiap orang punya pelbagai pngalaman dan cara menerima dan mentafsir cinta tapi maksudnya adalah sama.. Kita mencari keserasian dan matlamat dalam hidup.. Razz


Hmmmmmmmmmmm......
Hidup memang banyak pancaroba..
Kelisa pun sukar mcari cinta ngan kate len sukar mcari cint sejati.....
So skalang cint bukan fokus utama hidup kelisa...'Tara cinta bukan erty xbahagian'......Ha3.....................

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Sat 08 Aug 2009, 5:46 am

that true...
kebahagiaan bukan terletak pada cinta semata-mata tapi cinta mampu membahagiaankan hati n menenangkan jiwa. Maksud cinta, bkn cuma cinta pada individu tertentu. Luaskan maksud dan pengertian cinta itu kepada semua kategori. kompem hati akan tenang kerna hati dipenuhi oleh 1001 cinta. Very Happy

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 5:58 am

@rieyna168 wrote:that true...
kebahagiaan bukan terletak pada cinta semata-mata tapi cinta mampu membahagiaankan hati n menenangkan jiwa. Maksud cinta, bkn cuma cinta pada individu tertentu. Luaskan maksud dan pengertian cinta itu kepada semua kategori. kompem hati akan tenang kerna hati dipenuhi oleh 1001 cinta. Very Happy



cheers lol! ...idup wanita...

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Sat 08 Aug 2009, 6:06 am

Wanita pelita Dunia..... Very Happy

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 6:11 am

@rieyna168 wrote:Wanita pelita Dunia..... Very Happy

Ai rieya168...
xkan pelite.., sekalang dah zaman canggih pakai la lampu liktrik.....? sunny

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Sat 08 Aug 2009, 6:23 am

Lampu pelita mempunyai keistimewaannya yg tersendiri berbanding lampu neon tau lisa... lampu pelita, kita kena jaga agar cahayanya tidak tpadam.

Bila tiup angin malam..cahaya pelita akan kelihatan ditiup ke kiri kanan. Sang pengguna perlulah menjaga cahayanya supaya tidak terpadam. Adakalanya minyak lak nak habis. kena isi minyak tanah semula supaya cahayanya terus-terusan bercahaya.

Sbb itu wanita diibaratkan pelita..kalau lampu neon,tak ada sentimental value. Nak tutup,petik jer suiz.heheehe..

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 6:45 am

@rieyna168 wrote:Lampu pelita mempunyai keistimewaannya yg tersendiri berbanding lampu neon tau lisa... lampu pelita, kita kena jaga agar cahayanya tidak tpadam.

Bila tiup angin malam..cahaya pelita akan kelihatan ditiup ke kiri kanan. Sang pengguna perlulah menjaga cahayanya supaya tidak terpadam. Adakalanya minyak lak nak habis. kena isi minyak tanah semula supaya cahayanya terus-terusan bercahaya.

Sbb itu wanita diibaratkan pelita..kalau lampu neon,tak ada sentimental value. Nak tutup,petik jer suiz.heheehe..

Hmmmmmmmm...
Ai b'madah pujanga la pulak.....ha3
Hmmm pape pun fungc tetap same' mgobankan diri u mberi cahaya kehidupan'..... sunny

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Sat 08 Aug 2009, 6:48 am

Bermadah pujangga untuk menyesuaikan diri dgn topik ni lisa.. identiti sebenar rina bkn bhati tisu.. Very Happy

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 6:56 am

@rieyna168 wrote:Bermadah pujangga untuk menyesuaikan diri dgn topik ni lisa.. identiti sebenar rina bkn bhati tisu.. Very Happy


Ha3....
k,cantikkkkkkkk..........
Lisa pun xbape bkenan la kalau jiwang2 sgat nie....

Hmmmmmmmmm....
Topik lisa wat nie hanya nak kogsi pgalaman idup je......
Tapi pape pun lisa xkesah....janj apy............ cheers

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Sat 08 Aug 2009, 7:04 am

bila masuk bab cinta...mmg tak lari dari isu jiwang sbb cinta sesuatu yg terlalu banyak pengertiannya. Very Happy

Menyemarakkan rasa cinta dalam kehidupan harian bererti kita sentiasa mengambil berat dan mewujdkan rasa kasih sayang sesama insan.

***...Akan mengikuti sambungan cerita lisa selepas ini.hehehe..

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Sat 08 Aug 2009, 7:23 am

@rieyna168 wrote:bila masuk bab cinta...mmg tak lari dari isu jiwang sbb cinta sesuatu yg terlalu banyak pengertiannya. Very Happy

Menyemarakkan rasa cinta dalam kehidupan harian bererti kita sentiasa mengambil berat dan mewujdkan rasa kasih sayang sesama insan.

***...Akan mengikuti sambungan cerita lisa selepas ini.hehehe..


Tungguuuuuuuuuuu.......... sunny

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by suring on Tue 11 Aug 2009, 9:03 pm

hemm kagum bro dgn lis krn keras ati gtu....hemm bro dah bleh tau nape lis cegini bila membaca ayat dan tulisannya...takpe bro yakin lis akan trus bcinta dan bcinta....dan x tau bila tamatnya.....bro hanya ada satu hati satu jiwa dan satu cinta sahaja dari sejak bro mengenalinya hingga ke akhir hayatnya..........dan bro tidak akan bercinta lagi selamanya didunia ini semata-mata selain padaNYA namun kasih sayang bro melaut tak putus atas nama manusia.....sesiapa yang ingin menjadi kekasih sila lah...di alu-alukan...

suring
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Timbalan pengarah JKKN.Pahang
Gender : Male
Jumlah Post : 1751
Umur : 40
Tarikh Register : 28/03/2008
Reputation : 10
Points : 4180

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by Star_Cruises on Wed 12 Aug 2009, 6:35 am

@kelisa wrote:
@rieyna168 wrote:bila masuk bab cinta...mmg tak lari dari isu jiwang sbb cinta sesuatu yg terlalu banyak pengertiannya. Very Happy

Menyemarakkan rasa cinta dalam kehidupan harian bererti kita sentiasa mengambil berat dan mewujdkan rasa kasih sayang sesama insan.

***...Akan mengikuti sambungan cerita lisa selepas ini.hehehe..


Tungguuuuuuuuuuu.......... sunny

jangan lama2 sangat........... Cool

----Forum Paramedik Malaysia-----




IHR 1969, APSPP 1975, APPPB 1988, AKTA HYDROGEN CYANIDE 1953, FOOD ACT 1983, PPM 1985, PPKHT 2004.

Star_Cruises
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Entry Point Officer (Ground Crossing)
Gender : Male
Jumlah Post : 124
Umur : 36
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 1
Points : 4303

Character sheet
Mutiara Kata saya: KeSihaTaN AwaM

View user profile http://facebook.com/tejja.sanie

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Wed 12 Aug 2009, 9:48 am

@suring wrote:hemm kagum bro dgn lis krn keras ati gtu....hemm bro dah bleh tau nape lis cegini bila membaca ayat dan tulisannya...takpe bro yakin lis akan trus bcinta dan bcinta....dan x tau bila tamatnya.....bro hanya ada satu hati satu jiwa dan satu cinta sahaja dari sejak bro mengenalinya hingga ke akhir hayatnya..........dan bro tidak akan bercinta lagi selamanya didunia ini semata-mata selain padaNYA namun kasih sayang bro melaut tak putus atas nama manusia.....sesiapa yang ingin menjadi kekasih sila lah...di alu-alukan...

amboi abg suring ni....ehehehe. Razz
cinta takkan dtg kalau tak dicari...so, carilah ia.hiks.

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Thu 13 Aug 2009, 12:39 pm

Semekom Semua.......
Maafkan aku....
Kpd yg mgenali aku,maafku pinta...
Bukan niat aku mcerita kisahku ini untuk mngih simpati @ mcari kclapan sesiapa...
Aku hanya insan kedil dibumi Allah ini..
Banyak Kclapan n klemahan yg telah aku lakukan....

Maafkan aku....
Insan2 yg pernah hadir dalam hidup aku....
Mungkin kite tiada jodoh,
Jodoh sudah t'tulis yg 'kau bukan untukku n aku bukan untuk kau'...

Maafkan aku....
MakAyah,anakmu ini banyak melukakan atimu,
Ku pergi jauh darimu,bukan karna membenc...
tapi kerna perg mcari erty ketenangan hidup...

Maafkan aku...
Shazrina,bukan niatku,begini jadinya...
Segala2 sudah tertulis/t'surat...
Satu pesanku 'semoga kau bahagia'....

Maafkan aku...
Mama n Fmly...Janjku padamu kn ku cuba tunaikan...
Walaupun hakikat ati ini amat sakit....
Sakit yg past tidak akan smbuh lg.....

Hnya satu,Pesanku
Maafkan lah Aku.....
Kiranya, aku perg sebelum sempat kumohon ampun......

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Thu 13 Aug 2009, 1:32 pm

Pandai bersajak lisa ni... tersusun je ayatnya..tepuk Smile

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Thu 13 Aug 2009, 1:44 pm

@rieyna168 wrote:Pandai bersajak lisa ni... tersusun je ayatnya..tepuk Smile

Ha3...
Nie sume berkat tunjuk ajar PakLong Suring..... Wink

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Thu 13 Aug 2009, 1:50 pm

hahahha lisa....
Teruskan menulis erti cinta.. leh simpan kat bahagian karya kerabat forum paramedik ni tau.. Very Happy

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Thu 13 Aug 2009, 2:05 pm

@rieyna168 wrote:hahahha lisa....
Teruskan menulis erti cinta.. leh simpan kat bahagian karya kerabat forum paramedik ni tau.. Very Happy

Ha3....
Niat d'ati memang nak abiskan cite nie tapi Lisa kene pk byk x...
Lisa dlm d'lema...klau d'tambah2 citeye dah xori tp klau citekn hal yg sberna mayb akan mlukakan byk insan2 dluar sana.....

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Thu 13 Aug 2009, 2:12 pm

ehehhe lisa...
cam citer broV tu, bukan 100% ori pun. dia saja jer tokok tambah utk wat menarik.. Razz

ori / tak, tak penting..yg penting, jgn ciplak.ehehehe.

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Thu 13 Aug 2009, 2:29 pm

@rieyna168 wrote:ehehhe lisa...
cam citer broV tu, bukan 100% ori pun. dia saja jer tokok tambah utk wat menarik.. Razz

ori / tak, tak penting..yg penting, jgn ciplak.ehehehe.

Hmmmm....
papepon lisa akan sambung @ tamatkan je 'aku' 2 nant.....ha3

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by rieyna168 on Thu 13 Aug 2009, 2:32 pm

bravo..bravo..lisa Hormat Razz

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/

rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 34
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8179

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by kelisa on Thu 13 Aug 2009, 6:55 pm

Jika ini cinta,
ia xm'dengar namun sentiasa b'getar.....
Jika ini cinta,
Ia xbuta namun sentiasa m'lihat....
Jika ini cinta,
Ia tidak myeksakan namun ia mguji....
Jika ini cinta,
Ia tidak memaksa namun ia berusaha...
Jika ini cinta,
Ia tidak cantik namun ia sentiasa menarik...
Jika ini cinta,
Ia tidak datang ngan kata2 namun hadir dalam hati...
Jika ini cinta,
Ia tidak hadir ngan permintaan namun hadir ngan kesetiaan
Adakah ini CINTA....?????????

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4520
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7607

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

suspek Re: Nurkilan kelisa | 'ErTi KaTe CiNtA'....!!!

Post by Sponsored content Today at 4:53 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum