FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

M.A pmpn kn buli kat wad??

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Miau! M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by moimoi on Sat 22 Aug 2009, 4:31 pm

sal2
knp SN and JP asyik nak buli m.a pmpn kat wad??? harap maaf lah klu2 soalan nie agak menyakitkn hati tp kenyataannya itulah yang terjadi pd km (m.a pmpn) sms posting kat wad..tapi klu d a&e okey jak..xda la yang nk buli2 km... Sad

moimoi
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : window shopping
Gender : Female
Jumlah Post : 3
Umur : 27
Tarikh Register : 21/08/2009
Reputation : 0
Points : 2873

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by Mohd.Azlan on Sat 22 Aug 2009, 4:52 pm

knp SN and JP asyik nak buli m.a pmpn kat wad??? harap maaf lah klu2 soalan nie agak menyakitkn hati tp kenyataannya itulah yang terjadi pd km (m.a pmpn) sms posting kat wad..tapi klu d a&e okey jak..xda la yang nk buli2 km...

walikummusalam...usahlah dipersoalkan,terima seaadanya.Tiada isu buli-membuli sekiranya anda masih lagi seorang pelatih.Begitu lah lumrah...terima dengan positif...lakukan apa saja,tanpa segan pilu dan malu..banyak bertanya.Sekiranya telah menjadi seorang staff...anda akan tahu dan faham kenapa dilakukan sedemikian,banyak kebaikannya....
avatar
Mohd.Azlan
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 408
Umur : 38
Tarikh Register : 29/12/2007
Reputation : 12
Points : 3867

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by math on Sun 30 Aug 2009, 8:47 pm

Bekeje dgn lelaki lain..,
keje dgn ppuan lain..,
ane kn byk amo...,
biasa leh time studen.......,
Cool
avatar
math
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 220
Umur : 32
Tarikh Register : 13/09/2007
Reputation : 3
Points : 3621

Character sheet
Mutiara Kata saya: Watzaaaaaaaarrrr.....!!!!!!

View user profile

Back to top Go down

Miau! adat belajar

Post by wann on Mon 31 Aug 2009, 6:19 am

sal2 sy pun pelatih gak, nak bagi pandangan....

biasa la 2 pelatih disuruh buat keje...
selain tigkatkan skill, dapat jugk faham tanggungjawab org len...
sbar l jap, nanti korang jadi AMO, xde sape dh nak suruh ko buat keje, ko rajin ko buat, ko malas ko xyah buat....

wann
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : pelatih PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 5
Umur : 30
Tarikh Register : 15/03/2008
Reputation : 0
Points : 3401

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by epiaya on Mon 31 Aug 2009, 7:43 am

salah tu dik.. da kije nanti tanggungjwb lg besar..
time blaja wat salah kolej ada..
kalau da kije wat salah sendiri tanggung.. Laughing
avatar
epiaya
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : ppp
Gender : Male
Jumlah Post : 1156
Umur : 39
Tarikh Register : 10/12/2008
Reputation : 10
Points : 3829

Character sheet
Mutiara Kata saya: amal makruf nahi mungkar ///

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by fiq87 on Thu 03 Sep 2009, 8:09 am

dah jadi perkara biasa dibuli dan membuli dalam wad... ada masa kita di buli dan ada masa kita membuli balik kira mcm crita afdlin shauki la juga... harap bersabar.. sem 4 dan 5 besa la kena buli tp sem 6 orang tak brani buli sebab kita dah cerdik dan pandai menilai.... Selamat belajar MA wanita...
avatar
fiq87
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Assistant Medical Officer
Gender : Male
Jumlah Post : 27
Umur : 29
Tarikh Register : 19/06/2007
Reputation : 0
Points : 3718

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by zen on Tue 06 Oct 2009, 11:23 am

x dak hal lah ...buli nie kalu kena pada tmpat dan caranya memang baguzz untuk mendidik kita...

sabar je lah dik...nanti bila kita dah bertugas kelak x lah buta kayu...
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3452

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by zulk on Tue 06 Oct 2009, 6:28 pm

kan ker pelatih ni ada garis panduan apa yg patut/ x patut buat.. local perceptor kn ada..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'
avatar
zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 622
Umur : 108
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 4092

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by zen on Wed 07 Oct 2009, 6:43 am

@zulk wrote:kan ker pelatih ni ada garis panduan apa yg patut/ x patut buat.. local perceptor kn ada..
local pre ada..tapi biasalah...manusia sesama mnusia... dah smpai jd kes besar baru ada tindakan...
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3452

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by Nevermind on Wed 07 Oct 2009, 1:28 pm

@zen wrote:
@zulk wrote:kan ker pelatih ni ada garis panduan apa yg patut/ x patut buat.. local perceptor kn ada..
local pre ada..tapi biasalah...manusia sesama mnusia... dah smpai jd kes besar baru ada tindakan...

pelatih mmg ada garis panduan apa yg aptut buat dan apa yg tak patut buat... tapi bila dah ada kat tempat praktikal... local perceptor ilang kemana... kadang2 ada kadang2 takde... lagipon ada sesetengah tempat tak cukup staff untuk jadik local perceptor... pengalaman masa aku praktikal dulu... banyak kerja yang disuruh buat tu tak sepatutnya dibuat... kebanyakkan kerja2 ppk... alasan yg diberi... student banyak benda lain yg tak boleh buat... tapi pada dasarnya dorang tanak pikul tanggungjawab kalo student ada buat silap... lagi satu... pada aku... walaupun kerja2 tu tak sepatutnya dibuat... dan mmg tak dilakukan pon... ada benda2 lain yang kita kena amik kesempatan untuk belajar... macam aku dulu... semua cross dah full... kalo ada prosedur yg sepatutnya dilakukan kat wad lain ataupon semester depan... boleh pe kalo dibuat dan dipelajari pada waktu semasa... hanya untuk pengalaman dan menambah kemahiran... lagi satu... pasal local perceptor neh... susah nak carik yg suka mengajar... kebanyakkannya jenis ko nak belajar ko datang carik aku... ahaks!~

p/s:- kadang2 tgk budak2 student datang praktikal kat tempat aku... timbul gak rasa nak membuli tapi kenangkan dorang datang nak carik ilmu... kenapa nak buli? jangan jadik apa yg kita tak suka orang wat kat kita Smile)
avatar
Nevermind
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan
Gender : Male
Jumlah Post : 93
Umur : 36
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 3
Points : 3998

Character sheet
Mutiara Kata saya: My EyeS MiSs yOu, My fEeLinG LOve yOu, My HanD NeeD yOu, My MinD Call yOu, My HeaRt iS jUsT fOR yOu. I wiLL DiE WithOut yOu, BeCauSe I RealLy LOves yOu So DaMn MuCh, My DeaR BaBy!~

View user profile Http://Www.Facebook.Com/MrWildSeven

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by faizsuhaimi on Thu 15 Oct 2009, 2:16 pm

kes buli ni korg kna fikir positif.. bia pon korg benci sangat kt SN or SIS or event MA skalipon tp pkir satu je..

yaitu curi ILMU dorg.. yang hal2 yng memeningkan kepala lempar jauh2..
avatar
faizsuhaimi
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : Doktor M.B.B.S (A.Y.A.M)
Gender : Male
Jumlah Post : 424
Umur : 29
Tarikh Register : 15/10/2009
Reputation : 3
Points : 3250

Character sheet
Mutiara Kata saya: yang baik itu budi, yang manis itu aku,

View user profile http://medicaltaiko.ning.com

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by zen on Fri 16 Oct 2009, 11:52 am

@Nevermind wrote:
@zen wrote:
@zulk wrote:kan ker pelatih ni ada garis panduan apa yg patut/ x patut buat.. local perceptor kn ada..
local pre ada..tapi biasalah...manusia sesama mnusia... dah smpai jd kes besar baru ada tindakan...

pelatih mmg ada garis panduan apa yg aptut buat dan apa yg tak patut buat... tapi bila dah ada kat tempat praktikal... local perceptor ilang kemana... kadang2 ada kadang2 takde... lagipon ada sesetengah tempat tak cukup staff untuk jadik local perceptor... pengalaman masa aku praktikal dulu... banyak kerja yang disuruh buat tu tak sepatutnya dibuat... kebanyakkan kerja2 ppk... alasan yg diberi... student banyak benda lain yg tak boleh buat... tapi pada dasarnya dorang tanak pikul tanggungjawab kalo student ada buat silap... lagi satu... pada aku... walaupun kerja2 tu tak sepatutnya dibuat... dan mmg tak dilakukan pon... ada benda2 lain yang kita kena amik kesempatan untuk belajar... macam aku dulu... semua cross dah full... kalo ada prosedur yg sepatutnya dilakukan kat wad lain ataupon semester depan... boleh pe kalo dibuat dan dipelajari pada waktu semasa... hanya untuk pengalaman dan menambah kemahiran... lagi satu... pasal local perceptor neh... susah nak carik yg suka mengajar... kebanyakkannya jenis ko nak belajar ko datang carik aku... ahaks!~

p/s:- kadang2 tgk budak2 student datang praktikal kat tempat aku... timbul gak rasa nak membuli tapi kenangkan dorang datang nak carik ilmu... kenapa nak buli? jangan jadik apa yg kita tak suka orang wat kat kita )
ya setuju sesangat...
avatar
zen
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jammerz
Gender : Male
Jumlah Post : 223
Umur : 36
Tarikh Register : 03/09/2008
Reputation : 9
Points : 3452

Character sheet
Mutiara Kata saya: Kerana Pulut Santan Binasa...Kerana Mulut Pecah Kepala Badan Binasa...

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by faizsuhaimi on Sun 18 Oct 2009, 4:02 pm

itu aje?? hehe
avatar
faizsuhaimi
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : Doktor M.B.B.S (A.Y.A.M)
Gender : Male
Jumlah Post : 424
Umur : 29
Tarikh Register : 15/10/2009
Reputation : 3
Points : 3250

Character sheet
Mutiara Kata saya: yang baik itu budi, yang manis itu aku,

View user profile http://medicaltaiko.ning.com

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by faizsuhaimi on Sun 18 Oct 2009, 4:07 pm

@moimoi wrote:
knp SN and JP asyik nak buli m.a pmpn kat wad??? harap maaf lah klu2 soalan nie agak menyakitkn hati tp kenyataannya itulah yang terjadi pd km (m.a pmpn) sms posting kat wad..tapi klu d a&e okey jak..xda la yang nk buli2 km...

wsalam.. 5p mane??

ma female=5p=ppppp=penolong pegawai perubatan pelatih perempuan..

hehe..
avatar
faizsuhaimi
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : Doktor M.B.B.S (A.Y.A.M)
Gender : Male
Jumlah Post : 424
Umur : 29
Tarikh Register : 15/10/2009
Reputation : 3
Points : 3250

Character sheet
Mutiara Kata saya: yang baik itu budi, yang manis itu aku,

View user profile http://medicaltaiko.ning.com

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by kainkapan on Thu 03 Dec 2009, 3:07 am

buli? huhuhu... apa yg di katakan buli tu? SN suruh buat apa ko kta buli tuh? cubo crito skit...
avatar
kainkapan
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : PenGGaLi KuBuR
Gender : Male
Jumlah Post : 324
Umur : 35
Tarikh Register : 14/05/2007
Reputation : 3
Points : 4147

Character sheet
Mutiara Kata saya: MALU mu ialah mahkota yang tidak perlukan singgahsana tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama, Tiada siapa yang dapat merampasnya melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by asrol on Thu 03 Dec 2009, 5:50 am

sabarlah da adat kerja da jd AMO nt buli dorang balik hehehehehhe
avatar
asrol
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Jawatan : KAUNSELOR XBERGAJI....
Gender : Male
Jumlah Post : 216
Umur : 31
Tarikh Register : 06/03/2009
Reputation : 0
Points : 3425

Character sheet
Mutiara Kata saya: Lakukanlah tugas dengan seikhlas hati nescaya rezeki akan melimpah ruah untuk mereka yang tidak jemu mencurahkan bakti....hidup paramedik

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by faizsuhaimi on Thu 03 Dec 2009, 9:17 am

haha.. lupakan la hal2 buli ni..dorg bkn buli..maybe nk ajar ttg kehidupan sbnar di wad...
avatar
faizsuhaimi
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : Doktor M.B.B.S (A.Y.A.M)
Gender : Male
Jumlah Post : 424
Umur : 29
Tarikh Register : 15/10/2009
Reputation : 3
Points : 3250

Character sheet
Mutiara Kata saya: yang baik itu budi, yang manis itu aku,

View user profile http://medicaltaiko.ning.com

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by jeyman77 on Thu 03 Dec 2009, 10:04 am

@wann wrote:sal2 sy pun pelatih gak, nak bagi pandangan....

biasa la 2 pelatih disuruh buat keje...
selain tigkatkan skill, dapat jugk faham tanggungjawab org len...
sbar l jap, nanti korang jadi AMO, xde sape dh nak suruh ko buat keje, ko rajin ko buat, ko malas ko xyah buat....
Ermm...salah persepsi tue cik adik oi...selagi kite ni terikat dan bekerja dengan org lain di atas kita...kita kene buat kerja...lebih2 lagi dah jadik staf...tak boleh kite berfikiran begini...kalau cik adik mempunyai pemikiran yang sebegini akan 'hancusss'la... profesion kite nie...so adik sebagai pelatih perlu mempunyai sikap yang terbuka..untuk maju...renung2 kan lah yea...
avatar
jeyman77
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : kasi tidur orang,cucuk belakang orang...hidu volatile agent
Gender : Male
Jumlah Post : 29
Umur : 39
Tarikh Register : 04/11/2008
Reputation : 0
Points : 3189

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jangan Tunggu Hari Esok Untuk Membuat Kebaikan.....

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by kelisa on Thu 03 Dec 2009, 10:51 am

..xnk kene buli dok umah..
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7794

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by aedes14 on Fri 04 Dec 2009, 7:17 pm

besa lar tu..
ko pn nti buli gak budak2 baru...
avatar
aedes14
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : cri slh org
Gender : Male
Jumlah Post : 188
Umur : 31
Tarikh Register : 13/12/2008
Reputation : 0
Points : 3340

View user profile http://www.facebook.com/kurangsiuman

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by kelisa on Sat 05 Dec 2009, 5:34 am

mane ade eden bek pe..ha3
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7794

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by aidanieya on Sat 05 Dec 2009, 6:17 am

sabar ye dik keja nie kena banyak bersabar, agaknya bukan mereka ada niat pun..dah tredmrk macm 2 kot...biasalah kita kalu g mane mesti ada senior dan junior..so adik kena banyak belajar dengan diaorang..kalu tak tahu tanya...kt dalam bidang nie kena banyak bertanya..komunikasi 2 hala mat penting dalam bidang kita..gud luck ok
avatar
aidanieya
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : jururawat masyarakat
Gender : Female
Jumlah Post : 21
Umur : 30
Tarikh Register : 19/07/2009
Reputation : 0
Points : 2923

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by kainkapan on Sat 05 Dec 2009, 9:37 pm

@aidanieya wrote:sabar ye dik keja nie kena banyak bersabar, agaknya bukan mereka ada niat pun..dah tredmrk macm 2 kot...biasalah kita kalu g mane mesti ada senior dan junior..so adik kena banyak belajar dengan diaorang..kalu tak tahu tanya...kt dalam bidang nie kena banyak bertanya..komunikasi 2 hala mat penting dalam bidang kita..gud luck ok



aah.........betul tuh aidanieya........ kalo awak keje tempat saya... saya tak buli..... huhuhu...
avatar
kainkapan
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : PenGGaLi KuBuR
Gender : Male
Jumlah Post : 324
Umur : 35
Tarikh Register : 14/05/2007
Reputation : 3
Points : 4147

Character sheet
Mutiara Kata saya: MALU mu ialah mahkota yang tidak perlukan singgahsana tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama, Tiada siapa yang dapat merampasnya melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by deen86 on Sat 05 Dec 2009, 9:46 pm

salam....alop sume,isu buli-m'buli ni cm xrational kot..tp lebih kpd meng"ajar" kot..myb method tu xbrape nk best....sye pon student gak,biase r kene suruh wt mcm2..nme pon student..mse ni la kite nk blajo sume bnda...kang dh kene posting sorg2...nganga...1 bnda nk wat pon xtaw...bnyk kan bertanye..lg 1 r,yg sye teliti..staff ni dorg jenis "PROUD" ckit dgn jawatan dorg...yela org dh qualified kan..so kite kene r respek dorg ckit..senior ni geng...dorg dh serve lbih lme dr kite...

deen86
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 31
Tarikh Register : 30/11/2009
Reputation : 0
Points : 2774

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by tomyejam on Sat 05 Dec 2009, 10:30 pm

@moimoi wrote:sal2
knp SN and JP asyik nak buli m.a pmpn kat wad??? harap maaf lah klu2 soalan nie agak menyakitkn hati tp kenyataannya itulah yang terjadi pd km (m.a pmpn) sms posting kat wad..tapi klu d a&e okey jak..xda la yang nk buli2 km... Sad


hurmmmm kalo `buli` secara betul dan bukan niat untuk mendengki Tom x kisah tp jgn ko kene buli disebabkan diaorg dengki atau niat yg ko rasa x baik udah ler cpt2 la bgtau kt pengajar ko sbb ianya akan mengangu pembelajaran korang walau kat mana pun nanti. perihal `JP` pun nak buli tu ape kes??? x kan la sama2 pelatih diaorg nk buli ko kot?? maybe ko terlebih cantik dari dia kot hu3 bounce lol!
avatar
tomyejam
KERABAT OTAI
KERABAT OTAI

Jawatan : VaMpiRe (TWILIGHT) a.k.a A.M.0
Gender : Male
Jumlah Post : 2431
Umur : 36
Tarikh Register : 26/10/2009
Reputation : 6
Points : 5555

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: M.A pmpn kn buli kat wad??

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum