FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by kasturi on Wed 18 Apr 2007, 1:01 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Kepada sesiapa yang bermiant leh memohon bachelor sains (Pembangunan manusia) atau Komunikasi dari UPM... sila layari web ini untuk memohon.. www.ppl.upm.edu.my dan pada yang berminat sarjana muda sains (Sumber manusia) dari utm sila g ke .. www.spaceutm.edu.my/intake ... TAPI... melalui pengalaman saya...upm dan utm tak iktiraf sijil atau dip MA...so..untk dapatkan iktirafan ini sila wat satu surat mohon iktirafan daripada lembaga MA dan bawa surat tu ke bhg iktirafan JPA tingkat 6, Putrajaya...pastu baru gi mohon kat U yg berkaitan..kalau tak..buang masa dan wang anda... no fax lembaga MA..03-88831040 untuk perhatian Tn Hj Hassan. saya dah harungi liku ini utk dapat iktirafan..harap berjaya...wat masa skrg pihak lembaga dok berunding ngan jpa ttg hal ni..

kasturi
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : PPP
Gender: Male
Jumlah Post: 31
Umur: 40
Tarikh Register: 18/04/2007
Reputation: 0
Points: 2661

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 8:08 am

tp rasenye kt ukm n usm....iktiraf kita pnye diploma...cuma utk transfer kredit 2..mslh ckit..sbb sistem diploma kita yg x ikut kehendak pihak ipt...

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : detektif kuman
Gender: Male
Jumlah Post: 701
Umur: 105
Tarikh Register: 29/09/2006
Reputation: 11
Points: 3062

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by cippon on Thu 19 Apr 2007, 6:21 pm

mlt boleh ke mohon,




huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cippon
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : kaki dan tangan hospital
Gender: Male
Jumlah Post: 100
Umur: 34
Tarikh Register: 07/11/2006
Reputation: 0
Points: 2831

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 11:11 pm

mlt bleh mohon sarjana muda sains ...pjj usm, ukm ada..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : detektif kuman
Gender: Male
Jumlah Post: 701
Umur: 105
Tarikh Register: 29/09/2006
Reputation: 11
Points: 3062

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 11:12 pm

mlt lg untung...klu bwt bac of science dpt transfer kredit...klu x silap aku 18 CH...byk tu...

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : detektif kuman
Gender: Male
Jumlah Post: 701
Umur: 105
Tarikh Register: 29/09/2006
Reputation: 11
Points: 3062

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by SAPPOK on Wed 25 Apr 2007, 12:36 pm

TAPI... melalui pengalaman saya...upm dan utm tak iktiraf sijil atau dip MA...so..untk dapatkan iktirafan ini sila wat satu surat mohon iktirafan daripada lembaga MA

Maaf saya nak betulkan.....setahu saya upm iktiraf program latiahn kementerian kesihatan malaysia (pembantu Perubatan) tapi apa yang diorang nak bahagian akademik ialah....there need the approval from ministry kita(ckp owang puteh la konon) bhw sijil ma dahulu dah di tukarkan ke diploma. klu tak silap dasar dan polisi IPTA sejak meritokrasi dulu. sesiapa yang nak masuk ke program ijazah perlu bertaraf diploma/STPM baru lepas...(sbg syarat umu)..dulu saya dah panjat dah...pej.. pentadbiran dan akademik kat upm. tu jer yg dioarang nak...klu p kursus dan ada peluang terpampang....he..he..(semangat nak p persue study la katakan.

pesanan
1.jng lupa nak tunjuk surat pertukaran jawatan taraf dr sijil ke diploma bila mohon kelak.(ada pekeliling tu tak silap 1994)

2. ready ler muet sbb salah satu syarat umum 9yg penting dah amik0 gagal lulus second. n bila u dapat band 4 ke atas akan free of chrge duduk ke tiga-tiga paper BI (kwn saya ckp la...)dulu dia p belajar di sana.

good luck and jng lupa berdoa dan tawakkal...sampai masa tap..tap pihak u panggil amik coz pem.sum manusia. aminnnnn.

antara ijazah yang tersenarai di UPM (dr penerangan kwn sy tu) utk ppp

1. bacelor sc (hons) pembangunan sumber manusia (fakulti ekologi)
2. bacelor sc (Hons) Kesihatan persekitaran dan pekerjaan (fakulti Perubatan dan sains kesihatan)
3. bacelor sc (hons) bio medic (fak perubatan dan sains kesihatan)
4. bac sc (hons) kejururawatan (fak perubatan dan sains Kesihatan)

setakat yg sy tahu.....itu jer...harap bersemangat lah....nak persue study...

SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender: Male
Jumlah Post: 340
Umur: 39
Tarikh Register: 23/04/2007
Reputation: 3
Points: 2930

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by msaa on Thu 26 Apr 2007, 10:30 pm

cippon wrote:mlt boleh ke mohon,




huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
alo..cippon...ko buleh sesangat... tu jika diploma mlt ko uitm iktiraf macam dia punya product ....ko bleh buat MBBS macam Encik Saiful grey anatomy writer kata tu.......tapi aku rasa kalo STPM ko cantik macam syarat yg di bagi tu aku rasa ko x wat la pulak diploma mlt tul tak.....ke..ke...masuk jer web undergraduate uitm.....

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri:
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender: Male
Jumlah Post: 595
Umur: 102
Tarikh Register: 05/10/2006
Reputation: 0
Points: 2842

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by SAPPOK on Thu 26 Apr 2007, 11:42 pm

Rasanya ok kot diploma MLT...Sebab kwn sy kata ada sorang bidak MLT dpt buat program Biomedic kat UPM....

jng tak cuba CippoN..Good luck 4 u...

SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender: Male
Jumlah Post: 340
Umur: 39
Tarikh Register: 23/04/2007
Reputation: 3
Points: 2930

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by nates_kluang on Tue 08 May 2007, 11:17 am

assalmualikum dan selamat sejhtera,,,,
ni saya nak tanya mcm saya ni akan hbs blaja pada tahun ni dan saya berminat untuk wat pjj...tetapi daripada informasi yang saya dengar kalu nak smbung blaja kena kompem dalam perkhidmtan baru boleh....
melalui yang saya tahu kalu nak kompem perkhidmatan kena tunggu 5 tahun...baru leh wat tetapi sesetengah ppp ader yang dekat 8tahun baru kompem...camna tue?
kalu ikut saya punya perancangan saya nak terus sambung blja lepas ni sambil bekerja kerana saya masih muda dan tidak mahu usia tua nt baru hndak sambung blaja kerana orang kata usia tua nt dah tiada komitmen pada belajar...saya harap kwan2 ppp sekalian dapat memberikan beberapa pendapat yang boleh menjadi telunjuk kepada saya....
terima kasih...cyclops @ bunga

nates_kluang
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : medical officer asisstant
Gender: Male
Jumlah Post: 2
Umur: 29
Tarikh Register: 06/05/2007
Reputation: 0
Points: 2637

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum