FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by kasturi on Wed 18 Apr 2007, 8:01 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Kepada sesiapa yang bermiant leh memohon bachelor sains (Pembangunan manusia) atau Komunikasi dari UPM... sila layari web ini untuk memohon.. www.ppl.upm.edu.my dan pada yang berminat sarjana muda sains (Sumber manusia) dari utm sila g ke .. www.spaceutm.edu.my/intake ... TAPI... melalui pengalaman saya...upm dan utm tak iktiraf sijil atau dip MA...so..untk dapatkan iktirafan ini sila wat satu surat mohon iktirafan daripada lembaga MA dan bawa surat tu ke bhg iktirafan JPA tingkat 6, Putrajaya...pastu baru gi mohon kat U yg berkaitan..kalau tak..buang masa dan wang anda... no fax lembaga MA..03-88831040 untuk perhatian Tn Hj Hassan. saya dah harungi liku ini utk dapat iktirafan..harap berjaya...wat masa skrg pihak lembaga dok berunding ngan jpa ttg hal ni..

kasturi
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 28
Umur : 43
Tarikh Register : 18/04/2007
Reputation : 0
Points : 3454

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 3:08 am

tp rasenye kt ukm n usm....iktiraf kita pnye diploma...cuma utk transfer kredit 2..mslh ckit..sbb sistem diploma kita yg x ikut kehendak pihak ipt...

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 631
Umur : 107
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 3833

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by cippon on Thu 19 Apr 2007, 1:21 pm

mlt boleh ke mohon,




huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cippon
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : kaki dan tangan hospital
Gender : Male
Jumlah Post : 100
Umur : 36
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 0
Points : 3624

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 6:11 pm

mlt bleh mohon sarjana muda sains ...pjj usm, ukm ada..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 631
Umur : 107
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 3833

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Thu 19 Apr 2007, 6:12 pm

mlt lg untung...klu bwt bac of science dpt transfer kredit...klu x silap aku 18 CH...byk tu...

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 631
Umur : 107
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 3833

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by SAPPOK on Wed 25 Apr 2007, 7:36 am

TAPI... melalui pengalaman saya...upm dan utm tak iktiraf sijil atau dip MA...so..untk dapatkan iktirafan ini sila wat satu surat mohon iktirafan daripada lembaga MA

Maaf saya nak betulkan.....setahu saya upm iktiraf program latiahn kementerian kesihatan malaysia (pembantu Perubatan) tapi apa yang diorang nak bahagian akademik ialah....there need the approval from ministry kita(ckp owang puteh la konon) bhw sijil ma dahulu dah di tukarkan ke diploma. klu tak silap dasar dan polisi IPTA sejak meritokrasi dulu. sesiapa yang nak masuk ke program ijazah perlu bertaraf diploma/STPM baru lepas...(sbg syarat umu)..dulu saya dah panjat dah...pej.. pentadbiran dan akademik kat upm. tu jer yg dioarang nak...klu p kursus dan ada peluang terpampang....he..he..(semangat nak p persue study la katakan.

pesanan
1.jng lupa nak tunjuk surat pertukaran jawatan taraf dr sijil ke diploma bila mohon kelak.(ada pekeliling tu tak silap 1994)

2. ready ler muet sbb salah satu syarat umum 9yg penting dah amik0 gagal lulus second. n bila u dapat band 4 ke atas akan free of chrge duduk ke tiga-tiga paper BI (kwn saya ckp la...)dulu dia p belajar di sana.

good luck and jng lupa berdoa dan tawakkal...sampai masa tap..tap pihak u panggil amik coz pem.sum manusia. aminnnnn.

antara ijazah yang tersenarai di UPM (dr penerangan kwn sy tu) utk ppp

1. bacelor sc (hons) pembangunan sumber manusia (fakulti ekologi)
2. bacelor sc (Hons) Kesihatan persekitaran dan pekerjaan (fakulti Perubatan dan sains kesihatan)
3. bacelor sc (hons) bio medic (fak perubatan dan sains kesihatan)
4. bac sc (hons) kejururawatan (fak perubatan dan sains Kesihatan)

setakat yg sy tahu.....itu jer...harap bersemangat lah....nak persue study...

SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 283
Umur : 42
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 3720

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by msaa on Thu 26 Apr 2007, 5:30 pm

@cippon wrote:mlt boleh ke mohon,




huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
alo..cippon...ko buleh sesangat... tu jika diploma mlt ko uitm iktiraf macam dia punya product ....ko bleh buat MBBS macam Encik Saiful grey anatomy writer kata tu.......tapi aku rasa kalo STPM ko cantik macam syarat yg di bagi tu aku rasa ko x wat la pulak diploma mlt tul tak.....ke..ke...masuk jer web undergraduate uitm.....

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 584
Umur : 105
Tarikh Register : 05/10/2006
Reputation : 0
Points : 3635

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by SAPPOK on Thu 26 Apr 2007, 6:42 pm

Rasanya ok kot diploma MLT...Sebab kwn sy kata ada sorang bidak MLT dpt buat program Biomedic kat UPM....

jng tak cuba CippoN..Good luck 4 u...

SAPPOK
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : PPP
Gender : Male
Jumlah Post : 283
Umur : 42
Tarikh Register : 23/04/2007
Reputation : 3
Points : 3720

Character sheet
Mutiara Kata saya: "KACANG DONT FORGET KULIT"

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by nates_kluang on Tue 08 May 2007, 6:17 am

assalmualikum dan selamat sejhtera,,,,
ni saya nak tanya mcm saya ni akan hbs blaja pada tahun ni dan saya berminat untuk wat pjj...tetapi daripada informasi yang saya dengar kalu nak smbung blaja kena kompem dalam perkhidmtan baru boleh....
melalui yang saya tahu kalu nak kompem perkhidmatan kena tunggu 5 tahun...baru leh wat tetapi sesetengah ppp ader yang dekat 8tahun baru kompem...camna tue?
kalu ikut saya punya perancangan saya nak terus sambung blja lepas ni sambil bekerja kerana saya masih muda dan tidak mahu usia tua nt baru hndak sambung blaja kerana orang kata usia tua nt dah tiada komitmen pada belajar...saya harap kwan2 ppp sekalian dapat memberikan beberapa pendapat yang boleh menjadi telunjuk kepada saya....
terima kasih...cyclops @ bunga

nates_kluang
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : medical officer asisstant
Gender : Male
Jumlah Post : 2
Umur : 31
Tarikh Register : 06/05/2007
Reputation : 0
Points : 3430

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by msaa on Tue 08 May 2007, 1:23 pm

bagus cita cita.....kalo ko nak sambung belajor cara pjj rasenye x dak hal....soal kompom atau tidak x jadi hal ...bukannya ko nak cuti belajor @ separuh gaji....sendiri biaya..sendiri cuti...sendiri pening x de kena mengena dgn sesapa.......cuma ko kena fikiir makanisma pelantikan ko ke degree skim.....cara bagaimana lebih proper..setakat sekarang ko boleh semak skin option baru ppp pekeliling dia dapatkan di jpa website......
jangan tuggu konpom secara peribadi kawe rasa lagi lama lagi jauh pluang ko untk melaui proses kenaikan mengikut gred...short cut reemploy pos u41 ikut iklan.....berbincanglah dgn tutor korang mereka pun terlibat dan lebih tahu sepatutnya.......
soal confirmation tu ....kawenye e.g...tepat tarikh 3thun kawe confirm...bulan pastu dilantik ke skim pencen......kawe kecewa sikitlah kerana peraturan pada masa tu ko boleh konfirm walaupun service kurang dari 3tahun janji ko tiptop ...bos rekemen,lulus induksi umum dan khusus!!.....semak GO terkini utk lebih tepat...

----Forum Paramedik Malaysia-----




msaa07

msaa
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Sr CVT & Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 584
Umur : 105
Tarikh Register : 05/10/2006
Reputation : 0
Points : 3635

Character sheet
Mutiara Kata saya: notin i can tell U

View user profile http://www.facebook.com/group.php?gid=137801169570733 http://www.facebook.com/msaaGmbH

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by profesorclone on Sat 01 Sep 2007, 3:15 am

Good News..I tried Babey..macehhh

profesorclone
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 642
Umur : 34
Tarikh Register : 03/08/2007
Reputation : 0
Points : 3675

Character sheet
Mutiara Kata saya: Wise Person Will Be Master Of His Mind..Only A Fool Will Be Its Slave..My Brain Is More Useful Than My Face..

View user profile http://www.tagged.com/profesorclone

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by binggo on Wed 30 Jan 2008, 5:45 pm

saya dah sem 6 PJJ UPM dalam pembangunan Sumber Manusia. masa saya apply tidak ada masalah plak.......saya apply cam biasa aje.....insyaallah 1 sem akan tamat

binggo
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Lecturer, Division A.M.O KIST
Gender : Male
Jumlah Post : 61
Umur : 40
Tarikh Register : 17/03/2007
Reputation : 0
Points : 3531

Character sheet
Mutiara Kata saya: dalam dunia banyak cabaran....selagi hidup kita akan terus menghadapi cabaran...tempuhi lah cabaran itu dengan tabah dan sentiasa berdoa kepadaNya

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by irwansyah07 on Fri 18 Apr 2008, 4:54 am

ada sapa2 tau cara nak memohon pembiayaan biasiswa tajaan dari KKM bagi sambung belajar ke tahap degree/ sarjana? Very Happy

irwansyah07
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Occ. therapist
Gender : Male
Jumlah Post : 119
Umur : 33
Tarikh Register : 18/04/2008
Reputation : 0
Points : 3082

Character sheet
Mutiara Kata saya: 007

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by dhiyamirza on Fri 18 Apr 2008, 3:24 pm

syarat kemasukan ke sesebuah universiti biasanya ditentukan oleh sesbuah universiti itu sendiri. ada yang menetapkan untuk buat pjj sekurang2 sudah berkerja 5 tahn atau 3 tahun. ade juga yang mengenakan syarat ade stpm. dan kalau diploma yang diiktiraf oleh LAN dengan cgpa yang baik boleh terus mohon. kalau kita kerja tak confirm lagi pun boleh mohon. kita layak mendapat cuti tanpa rekod sebanyak 30 hari dalam masa satu2 tahun kelender termasuklah nak pergi periksa, kelas dan yang sewaktun dengannya. semua adalah budi bicara ketua jabatan. bukan dengar cakap EO ke cc ke karani ke.9surat pekeliling ada). cuti ini termasuklah perjalanan pergi dan balik ke u as long as tak melebihi 30 hari setahun.
muet pulak adalah keperluan untuk berijazah. kalau macam ukm dapat band 3 skip 1 paper. kalau usm plak band 4 baru skip 1 paper. muet tak de lulus gagal. cuma diberikan band sahaja.
untuk pinjaman plak, sekarang ni ptptn dah buka untuk pjj juga. boleh tanya pihak universiti. kita juga boleh buat PBU(Pinjaman Boleh Ubah). kalau tak salah untuk plejar tahun 2 ke atas sahaja. PBU boleh rujuk bahagian latihan dalam perkhidmatan. paling tak pun boleh kuarkan kwsp or buat je loan. Very Happy tapi setakat ni PBU memang ada lah.
sekarang ni kerajaan kita menggalakkam pembelajran sepanjang hayat. so confirm tak confirm bukanlah syarat untuk melanjutkan pelajaran. cuma syarat yang paling biasa ialah"mendapat kelulusan ketua jabatan".
masalah tak diiktiraf sijil kkm ni sebab kita di bawah kkm bukan akta ipta atau ipts. memang jarang dapat transfer kredit especially usm. tapi kalau ukm mod eksekutif dapat transfer kredit sampai 1.5 yr. so pilihan di tangan kita semua. antara nak dengan tak nak aje.

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3388

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by MLT_hidayah on Sat 19 Apr 2008, 6:40 pm

nak tanya??? kalu bt DEGREE BIOMEDIC bagi MLT...nnti bleh apply sbg apa guna degree tu?? Very Happy

MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 32
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3059

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by dhiyamirza on Sun 20 Apr 2008, 2:18 am

tak pasti la hidayah. sekarang ni susah jugak nak cakap sebab yangdah ade degree pun macam tak ade ape2 je. mereka ni cuma menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat. cuma tak mustahil kalau dulu para medik semua dari sijil kena upgrade diploma maybe akan datang upgrade degree plak. Very Happy

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3388

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by MLT_hidayah on Sun 20 Apr 2008, 11:37 am

erm.... rugilaa kalu ada degree tp x digunakan...maybe jadi pengajar kot ek??? kalu nk jd pegawai sains tu mcm mn lak??? Laughing

MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 32
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3059

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zulk on Sun 20 Apr 2008, 12:54 pm

@nates_kluang wrote:assalmualikum dan selamat sejhtera,,,,
ni saya nak tanya mcm saya ni akan hbs blaja pada tahun ni dan saya berminat untuk wat pjj...tetapi daripada informasi yang saya dengar kalu nak smbung blaja kena kompem dalam perkhidmtan baru boleh....
melalui yang saya tahu kalu nak kompem perkhidmatan kena tunggu 5 tahun...baru leh wat tetapi sesetengah ppp ader yang dekat 8tahun baru kompem...camna tue?
kalu ikut saya punya perancangan saya nak terus sambung blja lepas ni sambil bekerja kerana saya masih muda dan tidak mahu usia tua nt baru hndak sambung blaja kerana orang kata usia tua nt dah tiada komitmen pada belajar...saya harap kwan2 ppp sekalian dapat memberikan beberapa pendapat yang boleh menjadi telunjuk kepada saya....
terima kasih...cyclops @ bunga
x dak mslh kot.. my colleuges bwt degree x yah tggu konpom pn.. tp full time n pki sijil STPM lar ..OK jar.. x smpi setahu keja apply truss dpt..

----Forum Paramedik Malaysia-----




'NEED 4 SPEED'

zulk
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : detektif kuman
Gender : Male
Jumlah Post : 631
Umur : 107
Tarikh Register : 29/09/2006
Reputation : 11
Points : 3833

Character sheet
Mutiara Kata saya: hidup ibarat roda...

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by dhiyamirza on Mon 21 Apr 2008, 6:33 am

betul tu. kalau kita yang terikat dengan kontrak kkm yang kene kerja 5 tahun. pjj mungkin pilihan yang terbaik. tak payah tunggu kompen. semua tertakluk pada ketua jabatan dan syarat2 universiti. tentang nak jadi tutor tu tak pasti lah pulak. sebab sebelum ni tutor kena buat corse teaching dahulu. bila dah upgrade u41 baru depe beramai2 pakat ambik degree science. science ni banyak. science pengurusan, sc politik, sc sukan dan rumahtangga pun sc juga. tapi sc tulen kot. kalau sc gunaan tak pasti lah pulak. kene clarify dengan kkm dan jpa.

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3388

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by MLT_hidayah on Tue 29 Apr 2008, 6:07 pm

@dhiyamirza wrote:tak pasti la hidayah. sekarang ni susah jugak nak cakap sebab yangdah ade degree pun macam tak ade ape2 je. mereka ni cuma menggalakkan pembelajaran sepanjang hayat. cuma tak mustahil kalau dulu para medik semua dari sijil kena upgrade diploma maybe akan datang upgrade degree plak. Very Happy

bagus tu... kiranya jd MLT U41...hahahah

MLT_hidayah
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 1534
Umur : 32
Tarikh Register : 26/02/2008
Reputation : 3
Points : 3059

Character sheet
Mutiara Kata saya: "WaLaUaPaPUN Yg BeRLaKU..HidUP InI MesTi diTeRusKaN...i dOnT FoRGiVe PeOpLe BecOz I'm WeaK . i FoRGiVe ThEM BecOz I'm StRoNG EnoUGH tO UndERsTaND ThaT eVeRYoNE MaKEs MiSTaKE.."

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zamasy20 on Thu 01 May 2008, 2:49 pm

sal2
kalau teman nak buat degree, kat mane yang sesuai & diiktiraf ye... Cool Wink

zamasy20
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 392
Umur : 56
Tarikh Register : 06/10/2006
Reputation : 0
Points : 3619

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUM ITU PENAWAR SEGALA DUKA & AWET MUDA..

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by dhiyamirza on Thu 01 May 2008, 3:45 pm

kalau jururawat tak jadi masalah. banyak u termasuk oum menawarkan degree in nursing. malahan setakat ni banyak yang telah diiktiraf LJM dan KKM.

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3388

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by zamasy20 on Thu 01 May 2008, 4:57 pm

Selain dari degree of nursing...ape lagi yg boleh saya ambik sbb kalau abih degree pun masih u29..tak nak la.. Cool Wink

zamasy20
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Jawatan : Misi
Gender : Female
Jumlah Post : 392
Umur : 56
Tarikh Register : 06/10/2006
Reputation : 0
Points : 3619

Character sheet
Mutiara Kata saya: SENYUM ITU PENAWAR SEGALA DUKA & AWET MUDA..

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by dhiyamirza on Fri 02 May 2008, 7:34 am

inilah yang membezakan nursing dengan paramedik yang lain. sebab kalau ade degree pun nurse tetap jadi nurse. habis tidak pun jadi pengajar jururawat.

dhiyamirza
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Tutor
Gender : Female
Jumlah Post : 516
Umur : 34
Tarikh Register : 12/12/2007
Reputation : 12
Points : 3388

Character sheet
Mutiara Kata saya: biar putih tulang jangan putih mata....

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by budak Itam on Wed 07 May 2008, 10:52 am

cemane lak ngan JXR? ader x U yg tawarkan PJJ utk ktorg yg diploma holder ni? sbb cm susah jek nk carik PJJ. jgnkan PJJ, post basic pon susah nk dapat.. kalu ader link yg bkaitn kursus, seminar or higher education tu, share la yer...

budak Itam
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Radiographer
Gender : Female
Jumlah Post : 137
Umur : 33
Tarikh Register : 03/09/2007
Reputation : 0
Points : 3303

Character sheet
Mutiara Kata saya: I dont wanna miss a thing..

View user profile

Back to top Go down

Re: PJJ DI UNIVERSITI UPM DAN UTM

Post by Sponsored content Today at 6:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum