FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by HH on Mon 19 Oct 2009, 2:13 pm

Persoalan yang timbul adalah kenapa PPP susah sangat nak naik..

tengok kenaikan pangkat JT---ramai mereka yang dapat...

dalam satu-satu iklan kekosongan jumlah yang ditawarkan adalah amat tinggi..dan mereka yg ditawarkan juga ada yang baru 7 tahun in service ( seperti syarat dalam kekosongan iklan)...

ader yang kita dengar jugak kenaikan untuk PPP akan disekat sebab ramai yang lari gi offshore...alasan tak cukup PPP U29/U32 untuk mengendalikan KK/PK seluruh negara...

tapi kalau fikir logik akal...kalau SN atau MO mereka akan dimudahkan untuk naik @ diberikan kenaikan gaji untuk menyekat pengaliran keluar mereka...

kenapa sebaliknya dengan PPP...

--------------

Kalau kita lihat jugak...sekarang ni satu wad sampai 3 atau 4 Jururawat U32 / Ketua Jururawat...dan saya rasa tak mustahil satu hari nanti Jururawat U36 akan jadi incharge satu-satu wad..tak mustahil...

HH
KERABAT SENIOR
KERABAT SENIOR

Jawatan : PPP
Gender: Male
Jumlah Post: 412
Umur: 37
Tarikh Register: 06/05/2007
Reputation: 19
Points: 3410

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by kelisa on Mon 19 Oct 2009, 4:09 pm

...hm,mayb psatuan 3p xsekuat psatuan kami...

kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri:
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender: Female
Jumlah Post: 4704
Umur: 1123
Tarikh Register: 01/08/2009
Reputation: 24
Points: 7023

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by deruis62 on Tue 20 Oct 2009, 10:40 am

betul tu kelisa persatuan 3p tdk sekuat prstuan kmu. belum ada berita lagi kenaikan u32 3p ini. bila agaknya?

deruis62
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan U29
Gender: Male
Jumlah Post: 58
Umur: 52
Tarikh Register: 06/06/2007
Reputation: 8
Points: 2764

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by s2678 on Wed 21 Oct 2009, 5:29 pm

1. Jururawat dibawah naungannya yg tersendiri (Pengarah Kejururawatan ) berbanding PPP yg dibayangi oleh Kuasa Autoriti Dr. - Sebagai Contoh PPP Bekerja dibawah Penyeliaan/jagaan Pakar Perunding/Pakar/Pentadbir yg berjawatan Dr. tidak mahu kekosongan perjawatan Klinikal U29 dikosongkan kerana boleh menjejaskan perkhidmatan..Oleh itu kenaikan pangkat boleh disekat sementara waktu/mengikut keperluan...Kesannya kepada PPP ?

2.Percambahan Kolej/Produk keluaran nursing banyak setiap tahun

3.Nilai permintaan Profesion yg tinggi.

4.Skop kerja mereka hanya meliputi Kejurawatan yg tidak boleh ditanding oleh Jawatan lain didunia walaupun Dr.



Mungkin jawatan PPP dah kebergantungan dengan Dr. sebab nama pun penolong @ pembantu sama jer tak der perubahan cuma sedap disebut jer....

s2678
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri:
Jawatan : PPP
Gender: Male
Jumlah Post: 153
Umur: 36
Tarikh Register: 11/02/2007
Reputation: 3
Points: 2964

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

KENAIKAN PANGKAT PPP TDK 'SEMEWAH' JT?

Post by izuaf on Thu 22 Oct 2009, 4:01 am



RAMAI JT YANG DAPAT U32 PASAL JUMLAH MEREKA NI PUN RAMAI BERBANDING PPP YG >< 10RIBU SHJ.KALAU KIRA PERCENTAGE TAK LAH TINGGI.

BILA PULAK INTAKE U32 PPP?

izuaf
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : ppp
Gender: Male
Jumlah Post: 5
Umur: 41
Tarikh Register: 25/08/2009
Reputation: 0
Points: 1899

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by deruis62 on Wed 04 Nov 2009, 3:49 am

HH wrote:Persoalan yang timbul adalah kenapa PPP susah sangat nak naik..

tengok kenaikan pangkat JT---ramai mereka yang dapat...

dalam satu-satu iklan kekosongan jumlah yang ditawarkan adalah amat tinggi..dan mereka yg ditawarkan juga ada yang baru 7 tahun in service ( seperti syarat dalam kekosongan iklan)...

ader yang kita dengar jugak kenaikan untuk PPP akan disekat sebab ramai yang lari gi offshore...alasan tak cukup PPP U29/U32 untuk mengendalikan KK/PK seluruh negara...

tapi kalau fikir logik akal...kalau SN atau MO mereka akan dimudahkan untuk naik @ diberikan kenaikan gaji untuk menyekat pengaliran keluar mereka...

kenapa sebaliknya dengan PPP...

--------------

Kalau kita lihat jugak...sekarang ni satu wad sampai 3 atau 4 Jururawat U32 / Ketua Jururawat...dan saya rasa tak mustahil satu hari nanti Jururawat U36 akan jadi incharge satu-satu wad..tak mustahil...


tak logik juga utk sekat PPPU29 ke U32 semata2 krna nak sekat PPP ramai ke offshore. sepatutnya kenaikan pangkat dan pemberian berbagai elaun adalah cara yg terbaik untuk menyekat pengaliran PPP ke swasta. tpi ini terbalik pula. heran tak heran.

deruis62
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan U29
Gender: Male
Jumlah Post: 58
Umur: 52
Tarikh Register: 06/06/2007
Reputation: 8
Points: 2764

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by riyad71 on Thu 05 Nov 2009, 7:10 am

iyer ker ramai 3P lari gi offshore....kalo dah sampai tahap naik pangkat pun disekat maka kritikal betul jawatan 3P ni.......permintaan tinggi sampai boleh tergugat perkhidmatan

----Forum Paramedik Malaysia-----




http://www.klinikmaran.blogspot.com
evilmedic3@yahoo.com

riyad71
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri:
Jawatan : PPPK
Gender: Male
Jumlah Post: 439
Umur: 43
Tarikh Register: 19/09/2006
Reputation: 31
Points: 3900

Character sheet
Mutiara Kata saya: nothing special just a humble human being

View user profile http://www.moh.gov.my

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by JEBON on Sun 20 Dec 2009, 12:20 pm

yang betulnya jwtn ppp ni slalu di anggp -ve,slalu di burukan di meeting2 bos kita asyik2 ppp bermasalah,asyik2 ppp tak bg kerja sama didalam mbangunkan klinik padahal kita ni ada yang tak pernah raya,tak tidok malam besengkang mata berkerja paling teruk dok health le..siang dah keja 8-5 pm 5-8am sok oncall,takda kes pun kena tunggu sambil makan agin tak kemana jiran2 kita yg lain pantang petang ja hilang..pantang cuti ja balik kpg..cuti bawak anak2,kluarga...ppp pi mana...? kerja le...dah tak ramai mcm ne nk wat giliran..

JEBON
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN U29
Gender: Male
Jumlah Post: 66
Umur: 33
Tarikh Register: 21/04/2008
Reputation: 0
Points: 2472

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenaikan pangkat PPP tak 'semewah' JT. Kenapa yer..

Post by transpoter on Sun 20 Dec 2009, 1:53 pm

JEBON wrote:yang betulnya jwtn ppp ni slalu di anggp -ve,slalu di burukan di meeting2 bos kita asyik2 ppp bermasalah,asyik2 ppp tak bg kerja sama didalam mbangunkan klinik padahal kita ni ada yang tak pernah raya,tak tidok malam besengkang mata berkerja paling teruk dok health le..siang dah keja 8-5 pm 5-8am sok oncall,takda kes pun kena tunggu sambil makan agin tak kemana jiran2 kita yg lain pantang petang ja hilang..pantang cuti ja balik kpg..cuti bawak anak2,kluarga...ppp pi mana...? kerja le...dah tak ramai mcm ne nk wat giliran..

betol 2.....
aku harap ppp dapat kelebihan yang selama ini dianak tirikan......
harap lepas nie banyak yang naik.....
aku degar citer yang naik 32 nie akan post tempat sendirik balik seperti biasa ..
kalo kat klinik berkuasa penuh ...... yang sister kendang kuar/sepak terajang.....
ada pon wat sempit klinik je......
santa

transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri:
Jawatan : cari jodoh !
Gender: Male
Jumlah Post: 1100
Umur: 31
Tarikh Register: 05/09/2009
Reputation: 3
Points: 3046

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum