FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..552

UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by Nadi on Thu 19 Nov 2009, 4:54 am

Untuk makluman MLT, kemungkinan besar dalam sebulan lebih, atau pada awal tahun depan UNISEL akan menawarkan PJJ bagi Ijazah Sains Makmal Perubatan.. Sama mcm Ijazah Teknologi Perubatan di UITM.. Subjek majoriti akan sama dengan UITM selepas rombakan bulan ni.. menjadi satu bonus adalah, Dekan dan Pensyarah adalah kebanyakan ex-uitm.. dari segi pengiktirafan, saya dah confirm dengan Dekan dan En Salleh (pengetua KTMP), JPA telah mengiktiraf Degree tersebut.. bagi Pemegang Diploma MLT, akan mendapat transfer kredit, anggaran 30 kredit jugak dan yg perlu ambil anggaran 80 kredit atau lebih sedikit.. tempoh masa mgkin 3 tahun atau kurang, masih dalam perbincangan utk tetapkan jumlah satu sem kredit yg perlu student ambil.. Kelas mgkin satu sem 3 atau 4 kali kena datang Unisel la, mgkin hujung minggu, anggaran pun mgkin sebulan sekali la, kena datang.. kos pulak, masih tak dapat dibandingkan dengan UITM, sebab UITM termurah, mgkin mahal sikit dari UITM tetapi akan lebih murah berbanding IPTS yang lain dan akan lebih murah dari full time degree kat Unisel tersebut.. Ijazah Sains Makmal Perubatan dari UNISEL ini, telah kami masukkan sebagai Ijazah yg diiktiraf untuk Jawatan JTMP U41 bersama Degree dari UITM dan beberapa Degree yg ramai MLT ambil mcm USM.. Harap MLT semua rebut peluang ni untuk kesinambungan Perjawatan kita.. utk maklumat lanjut, boleh hubungi saya kat Private Message.. TQ..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3075

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by falci on Thu 19 Nov 2009, 7:36 am

syukurlah sekarang ada PJJ untuk MLT dan yang paling penting, diiktiraf.

bagi yang berminat, jangan lepaskan peluang ni.

terima kasih, Nadi for the info.

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum

falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender : Female
Jumlah Post : 766
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 35
Points : 4435

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by Donatello86 on Thu 19 Nov 2009, 7:34 pm

Bagus! boleh cube nie..kearah memartabatkan jawatan mlt u41..

Donatello86
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : nil
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 29
Tarikh Register : 18/05/2009
Reputation : 0
Points : 2577

View user profile

Back to top Go down

thank u for the info hope all MLT take this opportunity to upgrade our profession

Post by p.v.subramaniam on Fri 20 Nov 2009, 5:28 am

@falci wrote:syukurlah sekarang ada PJJ untuk MLT dan yang paling penting, diiktiraf.

bagi yang berminat, jangan lepaskan peluang ni.

terima kasih, Nadi for the info.

p.v.subramaniam
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : penyelaras perkhidmatan patologi kesihatan
Gender : Male
Jumlah Post : 1
Umur : 61
Tarikh Register : 12/11/2009
Reputation : 0
Points : 2392

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by Nadi on Sun 29 Nov 2009, 11:31 am

DR Norain kata baru2 ni Johor, hanya yg ada Degree je dok kat lab.. Samada kita MLT yg terpilih (jika dapat U41) atau Peg Sains yg beribu menunggu kat luar tu, yg akan mengisi jawatan kat lab, tunggu dan lihat.. tapi, itulah perancangan 5 tahun Dr Norain utk Patologi.. kalau kita masih berada di zon selesa, pikir2kan lah masa depan.. samada kita yg masih menuggu U41 atau C41 yg akan mendominasi lab, yg akan buat benchwork di lab!!
Harap U41 tu akan menjadi kenyataan dan Jawatan tu akan lulus..
cuma besarlah harapan kami, jika ramai MLT dapat amik peluang belajar skrg ni.. USM akan tutup pada 10 Dec ni, Ijazah Sains (Biologi), tetapi, kalau tuggu sebulan lagi, UNISEL akan offer utk PJJ.. Ijazah Sains Makmal Perubatan, setara dgn Ijazah Teknologi Perubatan di UITM.. Silibus pun sama dgn UITM tu..
yg penting JPA iktiraf.. Jika dah ada iklan nnti, saya cuba war-warkan lagi..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3075

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by tarepanda on Thu 03 Dec 2009, 9:53 am

berita baik utk mlt2 yg tertunggu2 pjj utk mlt.tq nadi for the info,yg paling penting jpa iktiraf,harap2 pos utk u41 bkn lg sekadar mimpi le

tarepanda
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : JTMP u29
Gender : Female
Jumlah Post : 58
Umur : 31
Tarikh Register : 06/12/2008
Reputation : 0
Points : 2759

Character sheet
Mutiara Kata saya: i`m already gone...

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by shark-cna on Fri 11 Dec 2009, 3:38 pm

btl3

shark-cna
KERABAT SUPER SENIOR
KERABAT SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 656
Umur : 33
Tarikh Register : 27/03/2008
Reputation : 0
Points : 2978

Character sheet
Mutiara Kata saya: Takbir ! Allahuakhbar

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by izamuddin on Sun 13 Dec 2009, 9:52 am

Salamz...
Actually degree apapun kita ada itu dah banyak menunjukkan perubahan kepada Profesion MLT.
Ini juga menjadi pembakar semangat semangat kpd MLT yang baru.
Tapi bagi saya ianya ditujukan buat keluarga dan anak-anak supaya mereka akan mendapat lebih daripada yang kita ada.

izamuddin
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.L.T
Gender : Male
Jumlah Post : 157
Umur : 34
Tarikh Register : 29/01/2007
Reputation : 2
Points : 3512

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by moon33ra on Tue 12 Jan 2010, 3:54 pm

ada pape info pasal ni x?

moon33ra
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 11
Umur : 28
Tarikh Register : 11/01/2010
Reputation : 0
Points : 2342

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by moon33ra on Sat 16 Jan 2010, 5:03 pm

tuan rumah topik ni takda pape update ker?

moon33ra
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 11
Umur : 28
Tarikh Register : 11/01/2010
Reputation : 0
Points : 2342

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by izamuddin on Sat 16 Jan 2010, 6:02 pm

try call bahagian pengurusan UNIsel

izamuddin
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : M.L.T
Gender : Male
Jumlah Post : 157
Umur : 34
Tarikh Register : 29/01/2007
Reputation : 2
Points : 3512

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by masri on Sun 17 Jan 2010, 4:51 am

dan salam sejahtera.
Untuk makluman saya telah berhubung dengan En. Abdullah Tim.Dekan Fakulti Sains Kesihatan dan Perubatan UNISEL berkaitan dengan Program PJJ atau Out Campus. Makluman yang diterima untuk masa terekat pihak UNISEL masih belum boleh menawarkan program tersebut (dalam masa terdekat ini) kerana masih dalam perancangan. Mereka mahukan satu program yang boleh memberikan kebaikan kepada semua pihak dan Ijazah yang dikeluarkan universal tidak kepada satu pihak sahaja. Berkaitan dengan teknikal ini juga agak sukar untuk diluluskan oleh KPT kerana credit hours praktikal. Pihak UNISEL juga menghadapi masalah dengan kurikulum yang terbaik untuk program ijazah PJJ untuk MLT ditambah pula dengan ketiadaan Pensyarah khusus kepada bidang ini. Mereka juga bercadang untuk membuat Top Up program pengkhususan dalam satu-satu bidang dalam makmal (mungkin dalam draf) seperti Cyto, Hemato, Bakti dan sebagainya. Apapun bukan mudah untuk membuat program PJJ kerana KPT agak ketat untuk memberikan kelulusan menjalankan program selepas itu baru MQA. Kadang-kadang kelulusan menjalankan kursus lulus MQA tak lulus nanti Ijazah tidk diiktiraf oleh JPA/SPA.Saya telah menyatakan bahawa minat MLT untuk meyambung belajar secara PJJ ini ramai dan Prof Sulong dan Pensyarah Fakulti akan cuba yang terbaik.

sesuatu program mungkin lebih mudah mendapat MQA sekiranya Twinning bersama dengan Universiti luar (yang diiktiraf oleh MQA & JPA) tetapi kos agak tinggi. Namun harus diingat pada masa sekarang semua kos Ijazah (sains) di IPTS telah melambung. Untuk Diploma sahaja mencecah RM 45,000 belum Ijazah lagi. Sekiranya ada program PJJ ini mungkin Kos > RM 30,000 sebab ianya IPTS bukan IPTA.

Saya merasakan sekiranya KKM setuju dengan skim JTMP U41 dan ke atas kita boleh berbincang dnegan kementerian untuk Top Up program kepada semua MLT yang berminat mungkin (2-3 tahun). (MQA menetapkan bahawa program PJJ untuk Ijazah perlu sekurang-kurangnya 3 tahun untuk 120 jam kredit, pihak MQA tidak membenarkan lagi 18 bulan kecuali program master). menjadi persoalan ???? program 'Twinning' ada yang boleh!!!!! universiti tempatan tak boleh alasan mereka tidak masuk akal 120 jam kredit secara PJJ boleh habis sedangkan sepenuhma masa (3-4 tahun) bergantung kepada program (sains & kejuruteraan).

MLT ni kalau nak berjaya perlukan sokongan daripada Patologist supaya meyakinkan KKM bahawa MLT berkemampuan dan berkelayakan untuk maju kehadapan (tidak hanya Peg. Sains).

ini untuk makluman saya diperjelasakan oleh Peg.Atasan kenapa MLT ada Ijazah sekarang ini sukar untuk mendapat jawatan lebih tinggi (kalau apply Peg. sains susah dapat kekadang temuduga pun tidak dipanggil). Sebenarnya bukan untuk MLT sahaja semua perjawatan termasuk jabatan-jabatan lain. Beliau berkata ini berkaitan dengan polisi dan dasar kerajaan yang mahukan memberi peluang kepada yang belum berkerja untuk dimabil berkerja, lagipun yang dah berkerja ini sudah mempunyai pendapatan tetap, pihak kerajaan mahu mengurang pengangguran. Bagaimana nasib anggota kerajaan yang bersemangat cekal ini yang bersusah payah belajar????. Baru-baru ini beliau ada bermesyuarat di JPA/SPA bahawa pihak kerajaan akan mengkaji balik apakah jalan yang terbaik untuk diberikan kepada anggota kerjaan yang mempunyai kelulusan tertinggi dari jawatan yang disandang (mungkin naik pangkat, naik gaji atau diserap kejawatan baru dan sebagainya) bagi membalas setiap pengorbanan yang dilakukan untuk kemajuan diri dan jabatan. Ijazah mestilah relevan dengan tugas sekarang. mana-mana yang tidak relevan kena mohon jawatan yang berkaitan dengan Ijazah yang ada seperti ada MLT ada Ijazah perakaunan, pentadbiran, undang-undang dan sebagainya.

Jadi kepada MLT jangan patah semangat untuk sambung belajar teruskan nilai murni anda, rezeki adalah kurniaan Allah swt. Pastinya setiap kebaikan akan dibalas dengan ganjaran kebaikan dunia akhirat. Ilmu itu milik Allah swt. Sesungguhnya Allah swt dan Rasull saw amat menyintai dan menyayangi kepada ummat yang mencari ilmu yang boleh memberikan kebaikan dunia dan akhirat. Barang siapa yang menuntut ilmu kerana Allah swt ditaqdirkan menemui ajal, mereka ini juga dalam golangan fisabilillah.

sekian dahulu, wasalam.

masri
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : JTMP
Gender : Male
Jumlah Post : 56
Umur : 43
Tarikh Register : 04/01/2008
Reputation : 12
Points : 3117

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by moon33ra on Sun 17 Jan 2010, 6:37 am

tq encik masri for the latest info.

moon33ra
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 11
Umur : 28
Tarikh Register : 11/01/2010
Reputation : 0
Points : 2342

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by Nadi on Tue 19 Jan 2010, 7:08 pm

Sebagai tambahan kepada asri.. smlm saya dpt info baru, skrg masih proses compile input yg ada utk disubmit kepada MQA.. masih di peringkat fakulti, bila siam compile akan dihantar kepada lembaga MQA pada peringkat Universiti.. Lembaga inilah akan submit kepada MQA.. bila dah submit kat MQA, jika ok, dpt lah kelulusan utk buat Degree PJJ tu, jika ada pembetulan kena betul balik, submit semula ke MQA.. mgkin tak sempat July ni, mgkin December atau July tahun depan, bergantung pada kecepatan MQA proses..
Lagi satu, kemungkinan degree tu akan buat JV dgn KKM, mcm Degree yg Asri dah amik tu, Sains Kesihatan..
Disitu, kos relaitifnya akan rendah, anggaran dlm 18k, berbanding dgn fuultime 45k..
Lg satu, silibus, totally will be same as UITM, Teknologi Perubatan..
so, masih menunggu..
sabar..
UITM pun, Dekan bgtau, mmg diorang sendiri pun x sabar nak buat PJJ, tetapi, kekangan dan halangan tu ada..
antaranya, Pensyarah yg mampu menjaga PJJ sahaja belum ada, tempat masih berterabur sebab baru pindah ke Puncak Alam..
Bulan July ni pun, mcm x sempat jugak utk offer, tp, tengok keadaan la dia bgtau.. kalau smpt ada la, kalau tak, mgkin July tahun depan plak la, sebab December amik full timer jer..
Lupa lak, MUET dah ada iklan utk exam bulan May rasanya, tarikh tutup 31 jan ni..
pakat ramai2 amik cepat..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3075

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by nurul nadiah on Wed 20 Jan 2010, 7:32 am

asalamualikum
sy baru2 n ade pergi ke karnival masuk u d stadium shah alm dan ade brtanya kepada staff unisel berkaitan pjj mlt n... mmg unisel nk bukak course mlt pjj tp diorg nk ade student lebih dari 25 orang dan klu blh nk smuanya lulus... x de yg sangkut tgh jalan... bila dh sangkut tgh jalan,smpi habis x sampai 25 org ke final year....2 sbb diorang x bkk2 pjj mlt sampai skrg... info yg sy perolehi mase karnival... nk lebih lnjut kene ty sendiri d unisel...
sy mmg berharap ade course pjj n......

nurul nadiah
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 8
Umur : 33
Tarikh Register : 23/10/2009
Reputation : 0
Points : 2423

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by masri on Wed 20 Jan 2010, 5:31 pm

dan salam sejahtera. Kepada MLT yang berkobar-kobar nak sambung study saya amat menggalakkan. sesiapa yang dah pernah study tahu sebenarnya study kat U ni lagi senag dari ambil STPM atau SPM.

Saya berpendapat sekiranya MLT U41 dapat diujudkan banyaklah universiti awam dan swasta yang menawarkan program sebab mereka tahu ini lubuk duit. Sekarang masing-masing takut nak buka sebab nanti graduate yang keluar tak dapat kerja yang sepatutnya. Apabila kerajaan ada jawatan MLT U41 nanti swasta pun akan ikut sebab kualiti dan selibusnya menjuruskan kepada bidanga perubatan dan kesihatan (specialised). Saya harap semua MLT mendoakan kita berjaya memajukan profesion. Lagi ramai MLT ada ijazah lagi memudahkan proposal untuk diluluskan.

Diharap semua MLT menjalankan tugas dengan amanah dan menunjukkan prestasi yang membanggakan dan meyakinkan semua pihak bahawa MLT benar-benar backbone terpenting dlam perkhidmatan Perubatan dan Kesihatan dalam KKM.

Sekian, wasalam.

masri
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : JTMP
Gender : Male
Jumlah Post : 56
Umur : 43
Tarikh Register : 04/01/2008
Reputation : 12
Points : 3117

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by mltzira on Thu 21 Jan 2010, 9:05 am

Salam,bersama-samalah kita nenberi khidmat yang cemerlang dgn rasa tulus dan amanah.....

mltzira
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : mlt
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 40
Tarikh Register : 14/04/2009
Reputation : 0
Points : 2615

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by Nadi on Thu 21 Jan 2010, 11:58 am

Betul ckp Asri.. Bila perjawatan kat KKM dah ada, dan bidang tugas pulak spesifik dan spesialized, berebut permintaan utk MLT yg ada Degree tu dari swasta.. contohnya MLT U41 dok Cyto, yg diploma skrg ni pun, demand masih tinggi dari swasta, inikan pulak yg ada Degree.. Begitu juga dari Haema, Histo, Mikro dan lain2 lab, jika MLT U41 yg keje kat situ, silap2 dapat offer berganda2 dari gaji semasa, berdasarkan pengalaman dan kepakaran yg dia ada..
So, cepat2 rebut peluang sambung belajar, bg yg muda2, amik fulltime pun xpe dari UITM tu..

Nadi
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 113
Umur : 39
Tarikh Register : 19/02/2008
Reputation : 6
Points : 3075

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by moon33ra on Thu 21 Jan 2010, 4:07 pm

@Nadi wrote:Betul ckp Asri.. Bila perjawatan kat KKM dah ada, dan bidang tugas pulak spesifik dan spesialized, berebut permintaan utk MLT yg ada Degree tu dari swasta.. contohnya MLT U41 dok Cyto, yg diploma skrg ni pun, demand masih tinggi dari swasta, inikan pulak yg ada Degree.. Begitu juga dari Haema, Histo, Mikro dan lain2 lab, jika MLT U41 yg keje kat situ, silap2 dapat offer berganda2 dari gaji semasa, berdasarkan pengalaman dan kepakaran yg dia ada..
So, cepat2 rebut peluang sambung belajar, bg yg muda2, amik fulltime pun xpe dari UITM tu..


erhh, saya budak baru belajar.
saya da keje gomen. Camne nk buat fulltime kat uitm tu? cuti tanpe gaji la yek"?

moon33ra
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 11
Umur : 28
Tarikh Register : 11/01/2010
Reputation : 0
Points : 2342

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by atokpencen on Fri 22 Jan 2010, 4:36 am

Bole saya tolong jawab dengan izin kepada nadi:
1. Nak lanjutkan pelajaran ke degree n full time, ketahui keutamaan anda, prioriti anda. Jika jelas teruskan.
2. Pastikan anda dah sah jawatan hakiki, MLT,
3. Pastikan CGPA hakiki anda > 3.0.
4. Pastikan anda memohon melalui ketua jabatan, buat semua salinan permohonan untuk simpanan peribadi. Very important.
5. Pohon Institusi yg dikehendaki.
6. Jika institusi terima anda masuk. Apply semua cuti tahunan sehingga habis. Lepas itu Isi permohonan cuti belajar separuh gaji. Semua melalui ketua jabatan. Fotokopi sesalinan untuk simpanan peribadi. Very important.
7. Hubungi bahagian sumber manusia KKM untuk menyusul permohonan cuti belajar separuh gaji.
8. Kalau dah masuk institusi. Anda boleh pohon Pinjaman Boleh Ubah dari JPA. Pinjaman ini boleh diubah ke biasiswa sekira CGPA elok. Kalau 2nd degree upper dikurangkan bayaran 75%, so 25% u bayar. Itu dulu sekarang tak tahu.
9. Bila dah gred n dah keluar nanti. Anda boleh pohon mana mana jabatan yang sesuai melalui iklan dalam SPA8.
10. Pohon Jawatan tersebut melalui Ketua Jabatan, segala borang permohonan jawatan di TT ketua jabatan , buat salinan. simpan. Kerana sekarang online, sila kaji bagaimana salinan permohonan ada hardcopy untuk Ketua jabatan n KKM.
11. Anda dipanggil interview.
12. Kalau dapat tawaran baru anda kena buat Peletakan jawatan dengan Izin supaya servis lama tidak hilang.
13. 2-3 tahun anda kena follow up pengesahan dalam perkhidmatan.
14. Selesai. Semua pattern perjawatan adalah mengikut carta alir ini, tak kira, nurse U29 ke U41 ke MLT U29 ke Pengajar MLT U41 ke dsbnya.

TQ If you want to study, please act your word. You really cannot go if only your lips says but no action...ramai yang gitu.


Last edited by atokpencen on Sat 23 Jan 2010, 9:00 am; edited 1 time in total (Reason for editing : so that not confusing to some)

atokpencen
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Ukir pokok getah, potong rumput
Gender : Male
Jumlah Post : 331
Umur : 56
Tarikh Register : 06/04/2009
Reputation : 8
Points : 2976

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by roselynn on Fri 22 Jan 2010, 11:34 am

he...he
nak komen reply atok...
2. Pastikan anda dah sah jawatan hakiki, MLT,
ini zaman2 dulu punya syarat. sekarang tak sah jawatan pun boleh apply. janji ketua jabatan, lepaskan. kawan saya ramai yg dah apply full time kat uITM. Ramai yg dpt termasukla yg tak sah jawatan.
3. Pastikan CGPA hakiki anda > 3.0.
syarat kemasukan adalah diploma yg diiktiraf. tak ada syarat tambahan CGPA. kecuali nak apply master
8. Kalau dah masuk institusi. Anda boleh pohon Pinjaman Boleh Ubah dari
JPA. Pinjaman ini boleh diubah ke biasiswa sekira CGPA elok. Kalau 2nd
degree upper dikurangkan bayaran 75%, so 25% u bayar. Itu dulu sekarang
tak tahu.
sori atok. no more biasiswa. dari dulu sampai sekarang. no more biasiswa.
9. Bila keluar nanti. Anda boleh pohon mana mana jabatan.
pohon mana2 jabatan? very funny..
bila dah grade, kena register dgn SPA. valid setahun. tunggu spa hantar surat interview.

lain tu i malas nak komen..

roselynn
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : nil
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 25
Tarikh Register : 22/01/2010
Reputation : 0
Points : 2334

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by roselynn on Fri 22 Jan 2010, 11:39 am

he...he
nak komen reply atok...
2. Pastikan anda dah sah jawatan hakiki, MLT,
ini zaman2 dulu punya syarat. sekarang tak sah jawatan pun boleh apply. janji ketua jabatan, lepaskan. kawan saya ramai yg dah apply full time kat uITM. Ramai yg dpt termasukla yg tak sah jawatan.
3. Pastikan CGPA hakiki anda > 3.0.
syarat kemasukan adalah diploma yg diiktiraf. tak ada syarat tambahan CGPA. kecuali nak apply master
8. Kalau dah masuk institusi. Anda boleh pohon Pinjaman Boleh Ubah dari
JPA. Pinjaman ini boleh diubah ke biasiswa sekira CGPA elok. Kalau 2nd
degree upper dikurangkan bayaran 75%, so 25% u bayar. Itu dulu sekarang
tak tahu.
sori atok. no more biasiswa. dari dulu sampai sekarang. no more biasiswa.
9. Bila keluar nanti. Anda boleh pohon mana mana jabatan.
pohon mana2 jabatan? very funny..
bila dah grade, kena register dgn SPA. valid setahun. tunggu spa hantar surat interview.

lain tu i malas nak komen..

roselynn
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : nil
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 25
Tarikh Register : 22/01/2010
Reputation : 0
Points : 2334

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by atokpencen on Fri 22 Jan 2010, 7:34 pm

I have gone thru all that , I am only sharing roselynn. The rest of course you all have to do some homework for yourself. I dont mean to quarell with you or to anyone here.

atokpencen
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Ukir pokok getah, potong rumput
Gender : Male
Jumlah Post : 331
Umur : 56
Tarikh Register : 06/04/2009
Reputation : 8
Points : 2976

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by roselynn on Sat 23 Jan 2010, 3:44 am

alo atok...kalau nak berkongsi, biarla betul faktanya. jgnla mengelirukan forumers lain.

roselynn
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : nil
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 25
Tarikh Register : 22/01/2010
Reputation : 0
Points : 2334

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by atokpencen on Sat 23 Jan 2010, 7:35 am

Roselynn, you have to digest and not totally accept other people's opinion. Facts and figure always change, Pekeliling always change, you have to be aware of that. Dont blame me for my sharing. I dont share here to make you more confused. You have to verify contribution in this forum. Then this forum will become usefull.

Roselynn, I congratulate you for participating in this forum. I do hope that you'll finish up your course (if you are truly MLT Trainee) and do your further study. TQ

atokpencen
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Jawatan : Ukir pokok getah, potong rumput
Gender : Male
Jumlah Post : 331
Umur : 56
Tarikh Register : 06/04/2009
Reputation : 8
Points : 2976

View user profile

Back to top Go down

Re: UNISEL akan buat PJJ Ijazah Sains Makmal Perubatan..

Post by Sponsored content Today at 1:32 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum