FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Hutan Bunuh Diri

View previous topic View next topic Go down

Hutan Bunuh Diri

Post by fiz on Wed 16 Dec 2009, 3:54 am





Hutan ini berada bersebelahan di gunung Fuji, Jepun.Hutan yang diberi nama Oakigahara ini terkenal untuk membunuh diri.Hampir 500 orang dianggarkan telah membunuh diri di hutan Aokigahara ini.72 mayat pula dijumpaai pada tahun 2002.Mungkin terdapat banyak mayat-mayat yang tidak ditemui akibat hutan yang tebal dan amat gelap.

Mengikut sumber yang kami dapat, blog serius mengatakan hutan ini popular sebagai tempat untuk pembunuh diri membunuh dirinya kerana ada sebuah novel popular yang bertajuk Kuroi Kaiju (Black Sea of Trees) tulisan Seicho Matsumoto.Lagipun hutan ini penuh dengan pokok, jadi senang nak gantung diri.



Banyak yang menarik tentang hutan Aokigahara ini, antaranya ialah kalau pergi hutan di malaysia kita akan jumpa dengan papan tanda yang berbunyi “Ambil hyanya gambar, tinggalkan hanya tapak kaki” Tapi lain pula di hutan Aokigahara “Hidup ini berharga, fikirkan tentang keluarga anda” Fuh, memang sangat seram kalau anda pergi seorang diri di hutan ini terutama pada waktu malam apatah lagi tengah malam.










fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 4919

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by kelisa on Wed 16 Dec 2009, 10:04 am

...hutan or manusia yg bunuh diri nie...huh nyawe dh jd mainan dh skrg nie..
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7798

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by transpoter on Wed 16 Dec 2009, 10:07 am

orang jepon memang cengitu......
nyawa baut main2 je..... x berharga langsong........
tembak tembak
avatar
transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1044
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3974

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by fiz on Wed 16 Dec 2009, 10:13 am

dasyat2..

selamat malaysia x ada..
kalau ada ramai org yg putus cinta melawat kat tempat mcm nie..
hehehehhe

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 4919

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by aedes14 on Wed 16 Dec 2009, 10:24 am


donia2
avatar
aedes14
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : cri slh org
Gender : Male
Jumlah Post : 188
Umur : 31
Tarikh Register : 13/12/2008
Reputation : 0
Points : 3344

View user profile http://www.facebook.com/kurangsiuman

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by transpoter on Wed 16 Dec 2009, 10:26 am

donia donia berniaga manusia lagi kaya daripada berniaga unta...
wow!!!!!!!!
avatar
transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1044
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 3974

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by aedes14 on Wed 16 Dec 2009, 10:45 am

@transpoter wrote:donia donia berniaga manusia lagi kaya daripada berniaga unta...
wow!!!!!!!!

keke...
avatar
aedes14
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : cri slh org
Gender : Male
Jumlah Post : 188
Umur : 31
Tarikh Register : 13/12/2008
Reputation : 0
Points : 3344

View user profile http://www.facebook.com/kurangsiuman

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by rieyna168 on Wed 16 Dec 2009, 4:12 pm

Perggghh!...
nak jer beli hutan tu n lepas tu sewa wat sesapa nak bunuh diri kat situ, leh kita kenakan bayaran...

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 35
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8385

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by kelisa on Wed 16 Dec 2009, 4:22 pm

huh rina nie,ambil ksempatan plak.....
he3 nk join gak...
avatar
kelisa
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : ('^')...keje...keje...keje.......
Gender : Female
Jumlah Post : 4503
Umur : 1125
Tarikh Register : 01/08/2009
Reputation : 24
Points : 7798

Character sheet
Mutiara Kata saya: HaRi InI MesTi D'trSkn KrNa SmLm AdAlH SeJaRaH & EsK AdLh HaRi Yg BeLum PaSt UnTk AkU..!!!!

View user profile http://www.facebook.com http://kelisa50932Gmail.com

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by fiz on Thu 17 Dec 2009, 4:04 am

@rieyna168 wrote:Perggghh!...
nak jer beli hutan tu n lepas tu sewa wat sesapa nak bunuh diri kat situ, leh kita kenakan bayaran...


fiz akan boikot abis2an kalau rieyna beli...
hehehehe

fiz
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR
KERABAT TEGAR SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1846
Umur : 26
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 5
Points : 4919

Character sheet
Mutiara Kata saya: berkawan biar beribu, beristeri biar 1

View user profile

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by aedes14 on Thu 17 Dec 2009, 9:04 am

kita boikot sma dia...
hiarrrghh
avatar
aedes14
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : cri slh org
Gender : Male
Jumlah Post : 188
Umur : 31
Tarikh Register : 13/12/2008
Reputation : 0
Points : 3344

View user profile http://www.facebook.com/kurangsiuman

Back to top Go down

Re: Hutan Bunuh Diri

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum