FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Bila Penulis Sudah Tiada.........................

View previous topic View next topic Go down

Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by rieyna168 on Tue 23 Feb 2010, 6:33 pm

.. Malam ni, rina nak kongsi ngan Forumer2 semua untuk kita renungkan bersama.

entry ini rina dapat lepas membaca entry seorang blogger bernama chika about salah seorang reader beliau dan blogger juga telah meninggal dunia pada hujung Januari lalu akibat sakit kanser. Al-Fatihah arwah Hidayah. -> http://mynameisdayah.blogspot.com

Entry terakhir dari penulis blog sebelum beliau kembali kerahmatullah.
hurm. k la. stop kat sini dulu. InsyaAllah esok i akan continue ok. Bye-bye. p/s:sorry, lepas i habis taip macam terperasan sesuatu. cara penulisan i lari sikit dari yang biasa. so abaikan ok. maybe malam ni i penat sikit. hurm.. =(

betullah kalau orang nak meninggal ni mmg ada instinct yang kuat kan? penulisan pun rasa lain macam.rina tak kenal dia. tak pernah jejak blog dia. tapi tetap berasa sedih. rasa macam satu kehilangan bila masuk blog dia..

Lagi seorang blogger yang dah kembali ke rahmatullah,KAMARIAH BT MD YUSOF (HAMIZA [Nama panggilan] . blog ini rina jumpa dengan tak-sengajanya time rina blogwalking. Al-Fatihah. -> http://hamiza-nky.blogspot.com

nampak beza antara 2 blog peninggalan ini? blog pertama tiada wakil yang mengumumkan kematian blogger berkenaan(mungkin diketahui melalui FB atau sebagainya). manakala blog ke dua pula ada wakil yang memberitahu tentang pemergian arwah.

adakah anda akan tinggalkan user ID dan password blog, FP, FB, YM etc pada sesiapa supaya bila kita tiada lagi di bumi ini, kawan-kawan kita akan tahu tentang pemergian kita? jujurnya,rina rasa salah seorang dari kawan-kawan/orang terapat kita patut tahu ID dengan Password blog kita. kelak, siapa lagi mahu mengkhabarkan tentang pemergian kita kalau bukan mereka2 ini? berikan lah pada mereka yang kamu betul-betul percaya saja.ajal dan maut di tangan Allah bukan? andai tiba-tiba pemilik blog telah pergi mengadap PenciptaNya, tergantung begitu sajakah blog kita di alam maya ini, tanpa penutup tanpa kesudahan….

Janji dengan Allah masih banyak belum tertunai. Dosa dengan makhlukNya tidak tertebus. Sedang malaikat maut mungkin sedang mengintai di jendela. Lalu, apa jawab nurani kita jika mengetahui penghujung usia kita..huhuhu..

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 35
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8472

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by Fieza on Wed 10 Nov 2010, 9:38 am

utk web2 mcm blog / forum rsenya elok dilntik pewaris yg mngetahui id admin. klu x ada jga kmungkinan web tu akn pupus mcm tu jek brsemadi brsma pemilik asl... tp utk fb dan laman sosial rsenya fiza kurang stuju untk kongsi id. kcuali dg adk beradik.... tu pun tnggalkn pswrd dlm diary n note yg mintk laman tu ditutup...
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5484

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by transpoter on Thu 11 Nov 2010, 11:51 am

uh~~
ade ke?
avatar
transpoter
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : cari jodoh !
Gender : Male
Jumlah Post : 1044
Umur : 33
Tarikh Register : 05/09/2009
Reputation : 3
Points : 4061

Character sheet
Mutiara Kata saya: `mulakanlah dengan bismillah dan di sudahi dengan alhamdullillah`

View user profile

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by Fieza on Fri 14 Jan 2011, 6:35 pm

tulis username & pass dlm diary..
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5484

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by rieyna168 on Fri 14 Jan 2011, 8:03 pm

ajal n maut kita xtahukn bila menjemput kita.oleh sbb itu, seelok2nya..jgnlah letak pic yg keterlaluan didalam tenet..lebih2 lagi dlm laman sosial.sbbnya,kalau ditakdirkn ajal menjemput kita...gambar tu akan kekal disitu menjadi tontonan umum. w/hulam...

----Forum Paramedik Malaysia-----




INGIN MENGENALI RINA :
-> http://www.myspace.com/rieyna82 -> http://www.facebook.com/rieyna168
"Kecantikkan seseorang itu ada pada Mata yang memandang"
I was born to be THE GUNNERS
Forum Arsenal: http://ams-thegunners.forumms.net/
avatar
rieyna168
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : Apa-apa keja yang Ada.
Gender : Female
Jumlah Post : 4789
Umur : 35
Tarikh Register : 17/05/2008
Reputation : 56
Points : 8472

Character sheet
Mutiara Kata saya: Ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..Kita ada 1 saja HATI. Jika gembira HATI itulah... Jika bertakwa, HATI itulah... Jika beriman, HATI yg 1 itu juga... Jika bercinta, HATI itu juga... Jika terluka pun HATI nan 1 itu... Terlalu banyak satu perkara... Maka jagalah HATI mu dan HATI org2 yg menyayangimu...Kebencian orang jgn dibuat,Kesayangan orang jgn diambil..

View user profile http://www.facebook.com/rieyna168 http://ams-thegunners.forumms.net

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by erin on Sat 15 Jan 2011, 4:54 am

nk bg password kt org lain pun xbrapa nk cye.. tp ok gk idea letak dlm diari
avatar
erin
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Peragawati
Gender : Female
Jumlah Post : 91
Umur : 32
Tarikh Register : 05/04/2008
Reputation : 3
Points : 3525

View user profile

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by Fieza on Tue 18 Jan 2011, 7:36 pm

ingt2 mcm tu je la carenye erin.. profile fb, myspace n len2... klu ade blog pun kne snarai blog n pass...
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 33
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5484

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by Red Warriors on Sun 23 Jan 2011, 12:19 pm

tkut gak baca tulisan nih
avatar
Red Warriors
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 61
Umur : 33
Tarikh Register : 24/04/2009
Reputation : 0
Points : 3235

View user profile

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by Lord Vlad on Mon 24 Jan 2011, 3:26 am

(akan membuat kenyataan sedikit hari nanti)

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5311

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Bila Penulis Sudah Tiada.........................

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum