FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post new topic   

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Miau! Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by ayongkamal on Mon 15 Mar 2010, 12:34 pm


Saya berharap ada yang membantu saya dalam hal ini.. saya ingin sangat belajar dalam pembantu perubatan.. bagaimana saya boleh mendaftar dan belajar dalam bidang ini.. saya teringin sangat..

ayongkamal
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : kerani
Gender: Female
Jumlah Post: 2
Umur: 31
Tarikh Register: 15/03/2010
Reputation: 0
Points: 1505

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by baboonlaut on Fri 26 Mar 2010, 10:42 pm

mintak jer dalam SPA.
isi borang SPA pas tue tgu je la...
hrp bersabar...
kami pun berjanggut jgk tgu br dapat...

baboonlaut
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : peMbaNtU PeraWataN KesihAtan
Gender: Male
Jumlah Post: 61
Umur: 27
Tarikh Register: 31/12/2009
Reputation: 0
Points: 1665

Character sheet
Mutiara Kata saya: sume nie bala nie...bala nie...

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by azrunia on Fri 26 Mar 2010, 11:05 pm

heheheeee....anda minat untuk jadi amo.....jika ditengok pada umur....ada masa setahun lagi boleh memohon jawatan separa perubatan jpa ni.....aper yg babon kater tu betul....isi borang jpa...kemudian tunggu panggilan temuduga.....tetapi jika saudara ader minagt yg kuat....boleh memohon masuk ke KIST & 1 lagi kolej swasta di selatan (lupa namanya) ader tawarkan diploma pembantu perubatan pada masa ini.....elaun semua sama dgn student kolej kerajaannn...sukatan pelajaran pun sama....sebabnya di sanan ramai pengajar adalah dari ma yg resign kerja lebih 7 tahun dri kkm & ditawarkan menjadi pengajar.....

azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri:
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender: Male
Jumlah Post: 1108
Umur: 1934
Tarikh Register: 23/12/2009
Reputation: 15
Points: 2993

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by baboonlaut on Sun 28 Mar 2010, 1:03 am

tul kata azrunia tue....sng2 p KIST jer...sama jer...sama jer mcm kolej kerajaan....
gpn pengarah bahagian pembantu perubatan en taib 2 mmg best...
dia dulu aku punye pengarah kolej...orang kuat lembaga...
sape student bwh dia mmg best laa...xkn menyesal...
gpn PPP mmg best...
hidup PPP................

baboonlaut
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : peMbaNtU PeraWataN KesihAtan
Gender: Male
Jumlah Post: 61
Umur: 27
Tarikh Register: 31/12/2009
Reputation: 0
Points: 1665

Character sheet
Mutiara Kata saya: sume nie bala nie...bala nie...

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by azrunia on Sun 28 Mar 2010, 8:11 am

tankiu2.....betul tur....saya sempat dgn encik taib 6 bulan jer......kemudian kerja ler.....cub le minta kist tur selepas setahun tunggu panggilan temuduga spa......jgn jadi misilelaki.....

azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri:
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender: Male
Jumlah Post: 1108
Umur: 1934
Tarikh Register: 23/12/2009
Reputation: 15
Points: 2993

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by fateh on Fri 07 May 2010, 2:02 am

sal2
sy salh seorg atr kump ke 3 pelatih PPP kt kist, sy juga merupakn atr panel MPP kist yg mengadap panel MQA untuk mendpt kelulusan MQA bg diploma MA kt kist.... skrg xde masalah dh nk blajar kt kist.... pensyarah pun dh hebat2 belaka.... en taib, en saharudin, en zainul, dan ramai lg.... cuma mungkin yg jd masalh infrastruktur jela....
lgpun skrg byk kolej yg ader dip MA, cuma MQA jer yg xde lg... sbb nk daptkn kelulusan MQA kena group pertama ada kt sem akhir br boleh diluluskan dip tu oleh MQA...
so skrg bg kolej swasta hanya kist la yg ader MQA untuk dip MA...
masuk jer kolej memaner pun, janji bila dh kuar keje leklok jgn buat malu nama PPP dh le....
papehal semoga berjaya pada yg tengah blajar ngan nk final exam kt sumer kolej PPP....

fateh
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri:
Jawatan : PPP
Gender: Male
Jumlah Post: 66
Umur: 25
Tarikh Register: 12/04/2010
Reputation: 0
Points: 1549

View user profile http://www.facebook.com/fateh.rosdi

Back to top Go down

Miau! Boleh bagi tips sket..

Post by james_4t on Thu 13 May 2010, 4:36 pm

salam sumer..

Den baru jer dlam forum nie..nak tanye sket pendapat pasai 1 hb 6 nie ade interview spa.. lame dah den tunggu dekat 3 taun baru dpat interview sebagai penolong pegawai perubatan... actually tak apply pun..apply pembantu perubatan dapat interview lain plak..
boleh bagi tips sket tentang skop pekerjan..macam mane keje..klu boleh nak tau gak time interview tanye ape.. 1st time neh .. klu kot2 tips panjang sangat or nak mail skop pekerjaan bleh mail kat greatportal@gmail.com.... mekasih...

james_4t
Guest


Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by fiq87 on Thu 20 May 2010, 1:14 pm

kist ada shahputra pun.... bnyak kolej swasta yg dah nampk prospek kerjaya PPP.....

fiq87
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Assistant Medical Officer
Gender: Male
Jumlah Post: 49
Umur: 26
Tarikh Register: 19/06/2007
Reputation: 0
Points: 2570

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile

Back to top Go down

Miau! Re: Bagaimana saya boleh belajar dalam jurusan Pembantu perubatan..?

Post by aedes14 on Sun 23 May 2010, 11:22 pm

baboonlaut wrote:tul kata azrunia tue....sng2 p KIST jer...sama jer...sama jer mcm kolej kerajaan....
gpn pengarah bahagian pembantu perubatan en taib 2 mmg best...
dia dulu aku punye pengarah kolej...orang kuat lembaga...
sape student bwh dia mmg best laa...xkn menyesal...
gpn PPP mmg best...
hidup PPP................

en taib rr....
otai alor star 2..

aedes14
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri:
Jawatan : cri slh org
Gender: Male
Jumlah Post: 216
Umur: 28
Tarikh Register: 13/12/2008
Reputation: 0
Points: 2207

View user profile http://www.facebook.com/kurangsiuman

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum