FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

ijazah sarjana muda sains forensic

View previous topic View next topic Go down

ijazah sarjana muda sains forensic

Post by merah25 on Sat 14 Aug 2010, 12:06 am

mlt can join this course..? pe msa dpn nye...?

merah25
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 31
Tarikh Register : 13/08/2010
Reputation : 0
Points : 2682

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by falci on Sat 21 May 2011, 10:25 am

ada junior gue, MLT gak, dia sambung amik course Forensic Science ni,

pastu, yang gue tau la, opis forensik ni kat rumah mayat. kui3....

----Forum Paramedik Malaysia-----




Illegitimi non carborundum
avatar
falci
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)
STAFF PEMUDAH CARA (CHIEF)

Negeri :
Jawatan : Skodeng Kuman
Gender : Female
Jumlah Post : 759
Tarikh Register : 17/06/2007
Reputation : 35
Points : 4987

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by Huzaimi on Sun 22 May 2011, 3:40 pm

@falci wrote:ada junior gue, MLT gak, dia sambung amik course Forensic Science ni,

pastu, yang gue tau la, opis forensik ni kat rumah mayat. kui3....


terbaik bro , kawe bru turun bilik mayat 2 minggu lepas , tgk depa buat autopsi , agak menarik !!! Twisted Evil Twisted Evil
avatar
Huzaimi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Tabib Jalanan - Huzaimi.com
Gender : Male
Jumlah Post : 97
Umur : 60
Tarikh Register : 05/01/2009
Reputation : 4
Points : 3378

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://Huzaimi.com

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by Cik Pah on Mon 23 May 2011, 12:07 pm

@falci wrote:ada junior gue, MLT gak, dia sambung amik course Forensic Science ni,

pastu, yang gue tau la, opis forensik ni kat rumah mayat. kui3....

ya r falci mang dkt cikpah dh g kt opis adik umah mayat dpn opis dia kje je jarak kt tgh tuh landskap je dorang yg dh biasa xde pe pn kita yg x bese nih cam seram tekuk gak r Razz

----Forum Paramedik Malaysia-----






KeYakiNaN uBat BaGi PenYaKiT
avatar
Cik Pah
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 1960
Umur : 36
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 12
Points : 4532

Character sheet
Mutiara Kata saya: cHaiyoOoOk!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by Y2K on Mon 23 May 2011, 2:10 pm

keja forensik ni mmg best. Klu minat further ambik B.sc forensic bleh jadi pegawai sains forensik..tp klu minat buat autopsi...jadi PPP pun bleh..Very Happy..hehe

Y2K
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : suami seorang wanita...
Gender : Male
Jumlah Post : 13
Umur : 32
Tarikh Register : 03/09/2009
Reputation : 9
Points : 3083

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by nurule on Tue 24 May 2011, 9:46 am

kwn saye ade sambung ijazah ni skrg..
kedengarannye mcm menarik..jadi mcm CSI la plak.hehe What a Face

nurule
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT U29
Gender : Female
Jumlah Post : 15
Umur : 29
Tarikh Register : 02/04/2010
Reputation : 0
Points : 2831

View user profile http://www.facebook.com/photo.php?pid=303498&id#!/profile.php?id=1373061192

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by Cik Pah on Fri 27 May 2011, 8:02 am

ya nurule yang adik cikpah tuh klu dgr dia citer mang sonot leh tau mcm2 hal body manusia tp cikpah nih mitak maaf lh seram rsnya x leh handle lh Razz

----Forum Paramedik Malaysia-----






KeYakiNaN uBat BaGi PenYaKiT
avatar
Cik Pah
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : MLT
Gender : Female
Jumlah Post : 1960
Umur : 36
Tarikh Register : 07/11/2006
Reputation : 12
Points : 4532

Character sheet
Mutiara Kata saya: cHaiyoOoOk!!!

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by Huzaimi on Fri 27 May 2011, 10:03 pm

tepuk dada tanya "selera"
Cool
avatar
Huzaimi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Tabib Jalanan - Huzaimi.com
Gender : Male
Jumlah Post : 97
Umur : 60
Tarikh Register : 05/01/2009
Reputation : 4
Points : 3378

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://Huzaimi.com

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by alma on Mon 30 May 2011, 10:45 am

"U" mana yg buka pos untuk ijazah ni...

alma
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : EmbalminG
Gender : Female
Jumlah Post : 16
Umur : 33
Tarikh Register : 03/01/2008
Reputation : 0
Points : 3634

View user profile http://damak21.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by norsuk_bio on Thu 02 Jun 2011, 3:50 am

sains forensic ni kat USM pun ada
avatar
norsuk_bio
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 47
Umur : 46
Tarikh Register : 19/11/2006
Reputation : 6
Points : 4121

Character sheet
Mutiara Kata saya: Jalankan tugas dengan jujur dan amanah

View user profile http://klt.moh.gov.my/mdsukri @ www.my1stop.com.my/mdsukri

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by redzarain on Sun 09 Oct 2011, 6:07 pm

saya pun minat nak sambung B.Sc (Forensics) im doing MLT too

redzarain
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 36
Tarikh Register : 09/10/2011
Reputation : 0
Points : 2260

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by usmrahim on Mon 10 Oct 2011, 5:57 pm

Sains Forensic ni bukan yang offer buat autopsi...
Buat autopsi bedah mayat ni kerja Pakar Kajipenyakit (Pathologis) Doktor perubatan yang buat master dalam Patologi.
Bagi Ijazah Sarjana Muda Sains Forensic ni kebanyakannya berkisar tentang jenayah forensic polis macam CSI tu, seperti mengesan struktur cap jari, jenayah kimia dalam pembuatan bom tu, serta mengenal punca kebakaran pihak bomba, serta kerja-kerja makmal polis seperti mengesan DNA... dan lain-lain.
USM kampus kesihatan ada menawarkan Program ini...

usmrahim
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : JTMP
Gender : Male
Jumlah Post : 11
Umur : 55
Tarikh Register : 23/09/2011
Reputation : 0
Points : 2294

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by imzal82 on Sun 14 Oct 2012, 11:34 pm

@falci wrote:ada junior gue, MLT gak, dia sambung amik course Forensic Science ni,

pastu, yang gue tau la, opis forensik ni kat rumah mayat. kui3....



weih..yg kerja dekat rumah mayat tu samada aku (atenden) atau ma jer la..kalo ko ada degree forensic sains ko dah tak kerja dekat hospital dah la..korang yang ada degree ni leh kerja dekat makmal csi pdrm, pegawai sains di jabatan kimia tau mana2 lab persendirian..yang kerja dekat bilik mayat tu bukan depe buat kajian saintifik keatas mayat pun..just jaga mayat tu sehingga ada waris buat tuntutan atau selesaikan dan tolong polis2 yang datang utk proses dokumentation bag medico legal..tu jer kerja mereka..pos basic utk nursing dan ma ada bidang forensic..tapi kome jgn risau u forensik jaga mayat jer dan pengurusan jenazah jer..tak der la mcm belajar ijazah forensik usm tu..tu mmg belajar advance genetik dengan molecular biologi lanjutan punya.siap belajar pasal perundangan gunapakai utk bidang forensik so yg tahap2 hardcore yang korang mmg tak termampu punya..

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 35
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 4008

View user profile

Back to top Go down

Re: ijazah sarjana muda sains forensic

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum