FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

View previous topic View next topic Go down

TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

Post by Lord Vlad on Wed 20 Oct 2010, 9:13 am

TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

sumber : dicopy dari blog gadis manis bernama mia, nak kunjung blog dia??? boleh... http://amirazakiah.blogspot.com/

Assalamualaikum semua..........



Semalam time cik anna(my bestfriend) kol i dia ada cerita fasal "bau yang kurang menyenangkan".dia cakap busuk giler.time tu cik anna ada dalam lift.bila cik anna tengok orang kat sebelah dia tue....boleh dia buat dunno jer.senyum pun tak nak.yang lain semua duk tutup hidung.dia sorang je tak.nak sangat "awak" kentut ek.ishhh lain kali kalau nak kentut pun tutup laa hidung skali.tak laa nampak sangat awak "terlepas" kat dalam lift.

--->okokokokok sudah2.macam laa kau tak pernah kentut cik mia!


Dari mana asal kentut?
Dari gas dalam usus. Gas dalam usus berasal dari udara yg kita telan, gas yang menerobos ke usus dari darah, gas dari reaksi kimia dan gas dari bakteria dalam perut.

Apakah setiap orang kentut?
Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah meninggal pun orang masih boleh kentut.(hahaha macam kau tak pernah kentut)

Betulkah lelaki kentut lebih kerap daripada perempuan?
Tidak ada kaitannya dengan jantina. Kalau benar, bererti perempuan menahan kentutnya, dan apabila mahu kentut, banyak sekali jumlah yang dikeluarkan.WANITA SANGAT HEBAT.

Bilakah biasanya orang kentut?
Pagi hari di tandas, yang disebut ‘morning thunder’. Kalau resonansinya bagus, boleh didengar di seluruh penjuru rumah.jadi jangan terkejut dan buat2 terkejut yea.

Betulkah pening kepala kalau mencium bau kentut 2-3 kali berturut-turut?
Kentut mengandung sedikit oksigen, mungkin sedikit saja anda mengalami pening kepala kalau mencium bau kentut terlalu banyak.so kalau u guys nak buat orang lain pening.....kentut banyak2 kali.

Ke mana perginya gas kentut kalau ditahan/tidak dikeluarkan?
Ia akan diserap oleh darah, berpindah ke bahagian atas menuju usus. Namun pada akhirnya akan keluar juga. Jadi ia bukan lenyap, tapi hanya mengalami penangguhan.baik u guys kentut jer.tapi kalau nak kentut tue bau "best" simpan lama sket.

p/s: mintak maaf semua.....!have a nice day.

----Forum Paramedik Malaysia-----




avatar
Lord Vlad
STAFF PEMUDAH CARA
STAFF PEMUDAH CARA

Negeri :
Jawatan : PPKP
Gender : Male
Jumlah Post : 2439
Umur : 38
Tarikh Register : 09/10/2006
Reputation : 49
Points : 5370

Character sheet
Mutiara Kata saya: SAYANGILAH JANTUNG ANDA SEBELUM IA BERHENTI BERDENYUT........ - Ingatan ikhlas dari Lord Vlad @ EnsemBoy

View user profile http://www.facebook.com/lord.vld http://lordvladmenulis.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

Post by Fieza on Sun 24 Oct 2010, 10:41 pm

xsnonoh tul.... :srbt:>:
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 34
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5543

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

Post by farah hani on Sun 22 May 2011, 1:57 pm

kentut pun jd cte

farah hani
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : jurujual
Gender : Female
Jumlah Post : 79
Umur : 25
Tarikh Register : 15/05/2011
Reputation : 3
Points : 2483

View user profile

Back to top Go down

Re: TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

Post by Fieza on Tue 06 Dec 2011, 3:33 pm

tah.. pe arr
avatar
Fieza
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]
AHLI KEHORMAT [KERABAT OTAI]

Negeri :
Jawatan : Mici U29
Gender : Female
Jumlah Post : 1489
Umur : 34
Tarikh Register : 12/10/2006
Reputation : 36
Points : 5543

Character sheet
Mutiara Kata saya: murahkanlah bibir dengan senyuman kerana senyum itu sedekah..

View user profile http://www.facebook.com/nurhafiza.pijajaja

Back to top Go down

Re: TERBAU "HARUM"=TERKENTUT

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum