FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

KITA PPKP

View previous topic View next topic Go down

KITA PPKP

Post by Mr. VekPRo on Wed 24 Nov 2010, 11:13 am

ASSALAMUALAIKUM...

Hidup PPKP..PPKP..n PPKP....
salam sejahtera ke atas kamu semua warga PPKP..
kt sini beta nak berucap pjg sikit... bz dgn kerja?wabak masih x selesai?meeting sana.. meeting sini..POA.. sasaran nak kejar.. sampel dh capai? dan mcm2 lagi..

byk rupanya kerja kita kan wahai PPKP seantero.....
tanpa kita sedari..sbnrnya kita mmg byk tugasan..byk idea kita curahkan..byk keringat kita gembelingkan... namun..namun ada jua x knal saper kia..ada jua yg pertikaikan kerjaya kita.. n ada jua anasir yg rampas kerja kita.. pernah x kita wat kajian, soalselidik.. kenapa..dan bagaimana punca sebab dan metodologi nya utk permasaalahan ini...

ok kita mulakan dgn peringkat atasan sekali...bg setiap negeri..
JKN...tau apa itu JKN?tau apa fungsi nya?tau siapa ada kt JKN?
PPKP ada PKP ada..semua ada lh senang citer...tp bila sebut PPKP jer... KPP ke TPK ke.. malahan sister yg dh nak sama gred pon mcm was-was je dgn PPKP... x percya?? tya org PPKP (yg jujur tp ala-ala geng UDER...) yg duk kt JKN...
ok kita kaji sbb nya dulu.. meh.. kita pk cara budak2 dulu lah..PPKP kerja luar..byk masa kt luar..cemburu dgn PPKP..PPKP ada OT PPKP ada mileage jalan jauh2..ada masa amik anak laki bini.. x pyh amik off cuti dsbgnya..nk g bank nak check up..bwk bini g klinik sng... msti lah jealouskan.. kita pk lak cara profesional..
ahh mls lah PPKP..PPKP minta data jer kt luar..minta data or reten ptg skit... esok..
btul lah tu..sbb kita kan keja luar..tp adakah kita menepati masa?janji?esok tu bila kita hntr?ptg?or mlm?dateline pon mcm bkn dateline...(x ngaku kan?)ok katakan ptg hantar sudah.. lengkap x?kdg2 melepaskan sepintas lalu je..siap ada salah yg pelik2..siapa yg baca reten kita tu wahai shbt???
MA kanan..Sister... Matron..KPP.. TPK...malahan PT pon baca... masing2 ketawa, tersenyum..bisik2..sosok sosek..apalah PPKP ni.. x tau x mau tya.. dsbgnya.. (x pcya? tya PPKP keja JKN)
lambat berkadar songsang dgn x tepat... siapa?kita?kita siapa? PPKP kan..
so...tu lah persepsi org2 kt JKN.. salah saper?salah kita ke?alahai... meh kita bangkit phonix punya..
kpd senior2 PPKP..kpd junior2 PPKP...sape pon kita... org x kn pandang sape kita klu berterusan mcm ni... ubah pemikiran..ubah cara kerja kita...JKN call.. senior ke junior ke... minta data..bg tempoh masa n tunaikan spt yg djanji.. (org JKN pon pernah keja daerah gak..mika2 ni phm) sblm kt email ti tekan send..semak..bg penyelia 32..36 baca..bg MO baca..bg MOH baca.. baru tekan send.. org JKN yg buka mail tu bukan utk diri mereka tau x? tp utk dikumpul & hntr ke putrajaya sana...bila mika buka..perfect kita nya maklumbalas..ada x perasaan wasangka pd PPKP?ya ampun PPKP ni jgn wat main..dia x pernah silap.. ilmu dia bagus..(pd hal baru setahun keja).. bangga x PPKP?
sape dpt nama?PPKP kan..
oleh hal yg demikian.. org tau kita ni cekap..cepat..cermat dan segal CE lah... respect x org kt kita?segan x?sekali panggil meeting baru nampak muka PPKP..owhh ini rupanya en. abu.. sekali kecik n muda je org nya..
kita mulakan dgn peringkat atasan dulu...barulah kita abadikan dlm diri dan seyerusnya kt daerah n pejabat kita bertugas.. renung2kan..
*pengalaman mengajar ku susah pyh utk dihormati...
TQ
avatar
Mr. VekPRo
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : Marinyu Kesihatan
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 37
Tarikh Register : 30/09/2006
Reputation : 0
Points : 3985

Character sheet
Mutiara Kata saya:

View user profile

Back to top Go down

Re: KITA PPKP

Post by Tetraklorometana on Thu 17 Mar 2011, 11:52 am

ppkp dah xde kuasa boss....
avatar
Tetraklorometana
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Pegawai Kesihatan Persekitaran
Gender : Male
Jumlah Post : 30
Umur : 39
Tarikh Register : 18/10/2006
Reputation : 0
Points : 3988

Character sheet
Mutiara Kata saya: pandang depan jer...

View user profile http://www.takbuatlagi.com.my

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum