FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

adakah boleh mlt ke mbbs

View previous topic View next topic Go down

suspek adakah boleh mlt ke mbbs

Post by budak comot on Thu 16 Jun 2011, 6:52 pm

bolehkah diploma mlt sambung ke mbbs?? Very Happy

confused

budak comot
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : posting mlt
Gender : Female
Jumlah Post : 2
Umur : 25
Tarikh Register : 16/06/2011
Reputation : 0
Points : 2327

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: adakah boleh mlt ke mbbs

Post by Huzaimi on Thu 16 Jun 2011, 7:04 pm

boleh , hendak seribu daya
Cool
avatar
Huzaimi
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Jawatan : Tabib Jalanan - Huzaimi.com
Gender : Male
Jumlah Post : 97
Umur : 60
Tarikh Register : 05/01/2009
Reputation : 4
Points : 3327

Character sheet
Mutiara Kata saya: 200

View user profile http://Huzaimi.com

Back to top Go down

suspek Re: adakah boleh mlt ke mbbs

Post by azura mazlan on Fri 20 Jan 2012, 11:32 am

boleh...tp kelayakkan ketat sikit...

azura mazlan
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : juruteknologi makmal perubatan
Gender : Female
Jumlah Post : 37
Umur : 29
Tarikh Register : 12/12/2009
Reputation : 0
Points : 2922

Character sheet
Mutiara Kata saya: aneosayooo....

View user profile http://azura0488@yahoo.com

Back to top Go down

suspek Re: adakah boleh mlt ke mbbs

Post by azrunia on Wed 04 Jul 2012, 10:44 am

boleh....kat tempat saya Very Happy ni pun dulu mlt....belajar2 jadi mo....skrg dah balik jadi pakar perubatan......
avatar
azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender : Male
Jumlah Post : 1023
Umur : 1938
Tarikh Register : 23/12/2009
Reputation : 15
Points : 4206

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

suspek Re: adakah boleh mlt ke mbbs

Post by imzal82 on Fri 09 Nov 2012, 12:45 am

budak comot wrote: bolehkah diploma mlt sambung ke mbbs?? Very Happy

confused

susah cikit..laluan bagus ke mbbs adalah melalui asasi sains, matrikulasi sains, ib, stpm sains..kalo diploma ni mmg tak dapat nak apply mbbs dalam ipta malaysia.depa dah tak terima kelayakan diploma sebab mereka bagi lebih peluang kepada budak asasi dan matrik sains..kalo dulu nak jadi doktor perubatan kenapa tak masuk matrik atau asasi..kalo dah tak layak nak masuk matrik apatah lagi untuk mbbs..kalo rasa nak juga mencuba nasib menjadi doktor dan mencapai impian kanak tu boleh la mohon ke universiti di indon..dekat universiti indon pakai diploma apae2 pun boleh even kelayakan kat malaysia tak layak amek ijazah perubatan/farmasi kat malaysia tp dekat indon mesti jadi layak..tp pulus mesti ada la..

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 34
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 3957

View user profile

Back to top Go down

suspek Re: adakah boleh mlt ke mbbs

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum