FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Get Ready For PENOLONG PEGAWAI FARMASI.

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Get Ready For PENOLONG PEGAWAI FARMASI.

Post by nori on Thu 02 Jan 2014, 11:25 pm

Ass’kum dan Salam Satu Malaysia
 
Selamat bertugas kepada semua PPF
 
Segala cadangan, nukilan dan pandangan di bawah, adalah di lihat dari perspektif akademik / ilmiah dan semua PPF juga perlu melihat dari sudut yang sama agar ianya tidak tersasar jauh dari matlamat asal. 

 
Semua PPF perlu bersedia. Pada tahun baru ini Universiti Malaysia Pahang (UMP)  telah mengambil langkah positif dalam bidang farmaseutikal dengan membuat pengambilan pelajar sulung dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Farmaseutikal. Pengambilan pertama adalah seramai 22 orang pelajar bagi Sessi Akademik 2013/2014.
 
Selepas ini semua PPF melalui persatuan dan kesatuan perlulah membuat lawatan sambil belajar ke UMP bagi mendapatkan maklumat lanjut dan membolehkan serta membuka ruang dan peluang bagi semua PPF pada masa hadapan adalah lulusan UMP danpermohonan  kenaikan gred ke Skim Bersepadu akan di usolkan. Ijazah kejururawatan hanya mengambil masa 2 tahun bagi SN dan mungkin juga PPF boleh mendapatkan ijazah tersebut dalam masa 2 tahun juga. Wawasan Negara Maju dan berpendapatan tinggi pada 2020 wajar di sokong oleh semua PPF.
 
Jika PPF boleh berdikari dan berkerjasama maka segala NGO akan menyokong usaha tersebut dan antaranya ialah Institiut of Technology Tallaght, Ireland, Malaysian Organisation of Pharmaceutical Industries (MOPI) dll. Jadi PPF pada tahun 2014 adalah amat berbeza dengan PPF tahun 1991. Walaupun dah 23 tahun berkhidmat sebagai PPF di Negara ini, tetapi kepuasan bekerja masih di takuk lama. Salah diri PPF sendiri ataupun salah pihak atasan, hanya masa dan keadaan sahaja yang akan menentukannya. Tambahkan ilmu dan tajamkan fikiran, pasti PPF Berjaya.
 
Segala cadangan, nukilan dan pandangan di atas, adalah di lihat dari perspektif akademik / ilmiah dan semua PPF juga perlu melihat dari sudut yang sama agar ianya tidak tersasar jauh dari matlamat asal. 
 
Tamat
 
2 Januari 2014


 
avatar
nori
SUPER DUPER SENIOR
SUPER DUPER SENIOR

Negeri :
Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 283
Umur : 52
Tarikh Register : 13/10/2009
Reputation : 0
Points : 3429

View user profile

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum