FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

View previous topic View next topic Go down

KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by mz_julia on Fri 29 Jun 2012, 8:37 pm

BOLEH JAWATAN LAIN KATA KERJA MAKMAL DI KLINIK RILEX....... ADUSSSSSS!!!!

mz_julia
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : med.lab.technologist
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 30
Tarikh Register : 29/06/2012
Reputation : 0
Points : 1945

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by azrunia on Wed 04 Jul 2012, 10:42 am

sabar.....kerenah manusia memang asam garam di dunia ni........dengarkan je.....kemudian letakkan ke tepi.......insan sebegini sebenarnya adalah masalah hati........buka hati berlemak.....tapi iri-hati....... Smile

avatar
azrunia
KERABAT TEGAR SENIOR
KERABAT TEGAR SENIOR

Negeri :
Jawatan : tukang tarik kereta
Gender : Male
Jumlah Post : 1023
Umur : 1938
Tarikh Register : 23/12/2009
Reputation : 15
Points : 4199

View user profile http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000709795036

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by sacker on Mon 06 Aug 2012, 4:20 pm

Da name pown kerje..cuci tandas pown maw berpeluh..just yg lain x nampak jer sbb MLT nie dalam lab~ taknak dengar tembak
avatar
sacker
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : JTMP
Gender : Male
Jumlah Post : 3
Umur : 25
Tarikh Register : 09/06/2011
Reputation : 0
Points : 2329

View user profile http://www.facebook.com/a.bear.sacker

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by imzal82 on Sun 14 Oct 2012, 11:05 pm

mz_julia wrote:BOLEH JAWATAN LAIN KATA KERJA MAKMAL DI KLINIK RILEX....... ADUSSSSSS!!!!



rilek pale otak lu..nak rilek baik kerja nurse ma..dpt gak elaun kritikal..paling tak rilek atenden kesihatan..tak leh rehat langsung..jap2 nurse suh jadi porter..pastu angkat pt..mintak belanja depa kedekut..sedih tul:cry:

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 34
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 3950

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by ESBL on Mon 03 Dec 2012, 8:58 pm

"KEJA MAKMAL RILEK KERRRR???"...WOWWWW! very the wow punya statement! sapa2 yg brani kata keja lab rilek ja, jom la dtg lab lihat kmi keja..jgn malu2teman kami kerja.kita borak2 ekkk...(MENYAMPAH...:(WUEKKK!!)..org yg buat statement ni rsanya org yg tak penah masuk lab.YG dduk ja dlm ward wat report dekat kaunter..yg dok mharap ja PPK ambil result dari lab.doktor pun x ckp keja lab ni rilek tau.dorang lg faham..kalo nk ckp fikir2 la dulu.walaupun kami keja di lab sahaja tp tanpa lab hospital boleh tutp tau!bkn nk ckp sombong tapi e2 la hakikat..kita ni satu pasukan ,x baik ckp kami rilek ja..boleh blah punya statement.result patient yg berlambak2 2 siapa buat? robot kot?mcm mn doktor tau condition pesakit contoh mcm FBC?Siapa buat???ROBOT?ALIEN?NURSING?MA?DOKTOR?..pada org yg mangata2 fikir2 la oiii!kita satu pasukan..hrus buat kerja masing2 ikut kepakaran masing2.demi pesakit.sedar2 la sikit ye...

ESBL
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN
Gender : Female
Jumlah Post : 4
Umur : 29
Tarikh Register : 03/12/2012
Reputation : 0
Points : 1782

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by hasrieyniey on Sun 27 Jan 2013, 5:44 pm

kau ingat kerja lab nie mcm mkn bijik kuaci ker..cuba dtg la tgk..lau xpgsn kau bkn krja makmal lab la..tanpa kita org xkn ada nurse n doktor,,doktor n nurse dpt nama jer..kita org yg pnt tau x..lain kali ambik diploma MLT

hasrieyniey
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : belajar
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 23
Tarikh Register : 27/01/2013
Reputation : 0
Points : 1724

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by MLT on Sun 17 Feb 2013, 11:44 am

rilek kepala hotak...

kdg2 nk duduk pun xboleh....
avatar
MLT
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : MLT
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 38
Tarikh Register : 17/11/2007
Reputation : 1
Points : 3643

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by karateboy75 on Fri 10 May 2013, 12:32 am

assalamualaikum
kepada sahabat2 mlt semua jgn lah terlalu cepat menggelabah apabila ade suara2 sumbang sebegini.anggap sahaja mereka tidak tahu dan tidak berpengetahuan.
sebenarnya kerja2 di makmal adalah sgt unik.kita tidak kalut2 dgn pesakit sebaliknya kita melakukan ujian2 ke atas sample pesakit sehingga menghasilkan keputusan dalam bentuk kuantitatif mahupun kualitatif yang mana membolehkan doctor mendapatkan gambaran dan seterusnya membuat diagnosis ke atas pesakit.dgn ini memudahkan rawatan doctor terhadap pesakit tersebut.kita adalah sebahagian dalam rawatan tersebut.setiap orang punyai persepsi.mengapa kita mesti menggelabah dgn persepsi buruk yang sebegini sedangkan kita tahu bahawa tugas kita amat di perlukan oleh pesakit.rileks atau sibuk terpulang pada persepsi masing2.kadang2 tengah baca surat khabar pun di katakana sibuk......tp sibuk baca surat khabar lah...Smile

karateboy75
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 42
Tarikh Register : 08/05/2013
Reputation : 0
Points : 1628

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by akaf on Tue 22 Oct 2013, 11:50 am

hasrieyniey wrote:kau ingat kerja lab nie mcm mkn bijik kuaci ker..cuba dtg la tgk..lau xpgsn kau bkn krja makmal lab la..tanpa kita org xkn ada nurse n doktor,,doktor n nurse dpt nama jer..kita org yg pnt tau x..lain kali ambik diploma MLT
betul tu,tanpa MLT bgaimna jbatan pnyelidikn berfungsi:?:  mcm mna kajian di ketahui:?:  akhirnya,smua sling mmerlukn antra stu sma lain mll united....so apa2 kerja pun mmg best tpi best lgi MLT:P

akaf
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : SPM leaver 2012
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 21
Tarikh Register : 17/10/2013
Reputation : 0
Points : 1466

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by akaf on Tue 03 Dec 2013, 2:02 pm

MLT wrote:rilek kepala hotak...

kdg2 nk duduk pun xboleh....
sye tahu byk org tidak  tahu mengenai kerjaya JTMP/MLT nie,meskipun begitu,sya agk berminat utk menceburi bidang nie,ttpi bgaimna? mhon penjelasan mreka yg dlm prospek ni????

akaf
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : SPM leaver 2012
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 21
Tarikh Register : 17/10/2013
Reputation : 0
Points : 1466

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by hana hasan on Wed 01 Jan 2014, 6:22 am

ada jwatan kosong x mlt di penang x...klu ada bagi tau la saya..huhu

hana hasan
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : medical laboratory technology
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 27
Tarikh Register : 01/01/2014
Reputation : 0
Points : 1386

View user profile

Back to top Go down

Re: KERJA MAKMAL NIE RILEX KER?????

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum