FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Perodua Myvi | Harga RM43,900 - RM57,400

Go down

Perodua Myvi | Harga RM43,900 - RM57,400

Post by Palladium on Thu 09 Aug 2012, 10:05 am

Myvi baharu kekal popular

Oleh WAN NAJIB WAN DAUD
bisnes.utusan@gmail.com
KUALA LUMPUR 16 Jun - Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) telah menerima 10,000 buah tempahan kereta kompak Myvi baharu (gambar) walaupun pelancarannya akan dilakukan malam ini.

Pengarah Urusannya, Datuk Aminar Rashid Salleh berkata, daripada jumlah itu, 50 peratus daripadanya adalah untuk Myvi premium, 30 peratus dari Myvi biasa (standard) dan 20 peratus dari Myvi elegan.

Berikutan sambutan yang menggalakkan itu, Perodua yakin dapat menjual kira 8,500 buah sebulan.

''Dengan pengenalan model baru ini, Myvi generasi pertama telah pun ditamatkan pengeluarannya sejak April lalu bagi memberi laluan kepada model baru,'' katanya dalam taklimat media sempena pelancaran Myvi terbaharu di sini hari ini.

Model terbaharu itu berharga dari RM43,900 bagi transmisi manual biasa sehingga RM57,400 untuk transmisi automatik elegan dengan enam pilihan warna.

Myvi itu juga telah ditingkatkan kandungan tempatan dalam produk terbaharu itu sehingga 85 peratus berbanding 80 peratus yang digunakan MyVi.

"Model baharu itu hanya sekadar menggunakan casis Daihatsu, manakala peralatan lain yang melengkapinya adalah komponen tempatan termasuk reka bentuk dan keperluan yang ditawarkan," kata Aminar Rashid.

Beliau berkata, keputusan untuk memberhentikan pengeluaran Myvi generasi pertama adalah satu keputusan perniagaan di sebalik permintaan dan sambutan adalah tinggi.

Ini kerana katanya, kitaran hayat bagi sesebuah model untuk kereta hanya boleh bertahan bagi tempoh empat hingga enam tahun sebelum ini ditingkatkan atau dinaik taraf untuk memenuhi permintaan pasaran.

Malah katanya, Perodua percaya mampu mempertingkatkan jualan melalui Myvi terbaharu berbanding model generasi pertama.

Aminar Rashid berkata, Perodua akan mengeksport 500 buah Myvi ke Indonesia dengan menggunakan jenama nama Daihatsu Sirion, mulai penghujung bulan ini.

-utusan malaysia
avatar
Palladium
KERABAT FORUM
KERABAT FORUM

Negeri :
Jawatan : Paramedik
Gender : Male
Jumlah Post : 307
Umur : 39
Tarikh Register : 02/08/2008
Reputation : 6
Points : 3996

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum