FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Futher Study

View previous topic View next topic Go down

Futher Study

Post by maxwelljoseph91 on Mon 10 Sep 2012, 2:43 pm

Hi, sy ingin bertanya. Jika nak sambung degree, only able to do it locally ke? oversea dpt x? contoh nya kalau nak sambung dpt forensic science or occupational health and safety.

maxwelljoseph91
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : tiada
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 24
Tarikh Register : 06/03/2010
Reputation : 0
Points : 2482

View user profile

Back to top Go down

Re: Futher Study

Post by johnbritto on Tue 09 Oct 2012, 10:26 am

boleh je bro....cuma pastikan kursus dan universiti yang dipilih telah mendapat pengiktirafan ... disini saya sertakan link untuk semak senarai universiti antarabangsa dan dlm negeri yang diiktiraf JPA...

johnbritto
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : PARAMEDIK
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 29
Tarikh Register : 23/11/2006
Reputation : 0
Points : 3697

View user profile http://www.facebook.com/john.britto5

Back to top Go down

Re: Futher Study

Post by imzal82 on Sun 14 Oct 2012, 5:30 pm

@maxwelljoseph91 wrote:Hi, sy ingin bertanya. Jika nak sambung degree, only able to do it locally ke? oversea dpt x? contoh nya kalau nak sambung dpt forensic science or occupational health and safety.



boleh jer pastikan ko ada duit untuk tampung pembiayaan pendidikan ko tu..buat local less budget..budget besar leh femes buta oversea..selalunya oversea ni depa tak kisah ko punya kelayakan..ada duit amek jer kalo universiti yang tak terkenal..lain la kalo ko nak mohon mit ke yale ke oxford ke rcsi ke ucd mmg dengan result diploma kkm ko mmg sori la bro..What a Face

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 34
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 3634

View user profile

Back to top Go down

Re: Futher Study

Post by maxwelljoseph91 on Mon 15 Oct 2012, 3:54 am

Owh...ok...Mmm....mana link utk senarai U yg diiktiraf oleh JPA?...Sbenarnya skrg sy tgh menjalani PPW....sy ingin nak sambung study lpas confirmation dlm jawatan nanti sementara umur sy masih 21 and muda lgi. :-). Diharapkan senior-senior sini dpt memberitahu list2 degree yg popular and market tinggi.

maxwelljoseph91
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Jawatan : tiada
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 24
Tarikh Register : 06/03/2010
Reputation : 0
Points : 2482

View user profile

Back to top Go down

Re: Futher Study

Post by johnbritto on Fri 26 Oct 2012, 9:23 pm

http://pengiktirafan.jpa.gov.my/

johnbritto
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Negeri :
Jawatan : PARAMEDIK
Gender : Male
Jumlah Post : 18
Umur : 29
Tarikh Register : 23/11/2006
Reputation : 0
Points : 3697

View user profile http://www.facebook.com/john.britto5

Back to top Go down

Re: Futher Study

Post by Sponsored content Today at 4:53 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum