FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Tiada Program Baharu Untuk Kursus Kejururawatan - Dr S Subramaniam

View previous topic View next topic Go down

Tiada Program Baharu Untuk Kursus Kejururawatan - Dr S Subramaniam

Post by MaStErMiNd on Thu 11 Oct 2012, 3:42 pm



KUALA LUMPUR, 10 Okt (Bernama) -- Kerajaan tidak akan meluluskan program baharu bidang kejururawatan buat masa ini dalam usaha menangani isu kira-kira 8,000 jururawat yang masih menganggur, kata Menteri Sumber Manusia Datuk Seri Dr S Subramaniam Rabu.

Beliau berkata perkara itu dipersetujui Kementerian Pengajian Tinggi.

"Kami sedang berusaha menyelesaikan masalah mereka yang dilatih dalam bidang kejururawatan dan masih menganggur," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Smart Sourcing Summit 2012, di sini.

Beliau ditanya perkembangan terkini berhubung isu tersebut.

Baru-baru ini beliau dilaporkan berkata ada lulusan bidang kejururawatan itu terpaksa menganggur sehingga tiga tahun selepas tamat pengajian.



-- BERNAMA

----Forum Paramedik Malaysia-----






http://forumparamedik.blogspot.com/
avatar
MaStErMiNd
WEBMASTER
WEBMASTER

Jawatan : Paramedic
Gender : Male
Jumlah Post : 391
Umur : 42
Tarikh Register : 19/09/2006
Reputation : 47
Points : 11550

Character sheet
Mutiara Kata saya: Saya Datang, Saya Lihat, Saya Takluk...

View user profile http://www.facebook.com/moblagata http://paramedik.bbfr.net

Back to top Go down

Re: Tiada Program Baharu Untuk Kursus Kejururawatan - Dr S Subramaniam

Post by imzal82 on Sun 14 Oct 2012, 10:33 pm

ader jer aku tengok kursus jururawat diploma ni kat kolej swasta..tang bila dia ckp mende ni stop..@#$% tul..bagi jer la private hasilkan jururawat..dah la sekarang jururawat yang ada makin mengada2 dengan demand. amek jer..aper sekat rezeki orang..ramai orang maw jadi jururawat sekarang sebab gaji masyuk kerja senang..rabbit

imzal82
SUPER SENIOR
SUPER SENIOR

Jawatan : Pembantu Perawatan Kesihatan Special Gred
Gender : Male
Jumlah Post : 114
Umur : 34
Tarikh Register : 27/04/2007
Reputation : 3
Points : 3950

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum