FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

View previous topic View next topic Go down

Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by grayish88 on Mon 13 May 2013, 6:47 am

Kalao bagi I, I suka pam minyak dekat shell sebab ada bonuslink kad dan boleh bayar pakai kad kredit ....macam mana dgn kamu semua? suka pam minyak di mana?

grayish88
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Supervisor
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 35
Tarikh Register : 13/05/2013
Reputation : 0
Points : 1565

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by gigi6204 on Tue 14 May 2013, 11:50 am

@grayish88 wrote:Kalao bagi I, I suka pam minyak dekat shell sebab ada bonuslink kad dan boleh bayar pakai kad kredit ....macam mana dgn kamu semua? suka pam minyak di mana?

Pekerjaan saya sebagai jurujual.. sini pergi sana pergi ...bagi saya, petrol mana-mana pun boleh isi kereta untuk saya boleh membayar dengan kad kredit saya. Saya membelanjakan kira-kira RM1K++ setiap bulan
untuk petrol sahaja.......

gigi6204
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : sales manager
Gender : Male
Jumlah Post : 5
Umur : 29
Tarikh Register : 14/05/2013
Reputation : 0
Points : 1563

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by tuliperfancy on Wed 15 May 2013, 9:09 am

Dashyatnya RM1k sebulan.....banyakya.. I cuma belanja RM500 sebulan di mana2 stesen minyak.... sekarang mmg nak apply satu Kad Kredit baru sebab x banyak cash untuk ambil minyak....

tuliperfancy
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Female
Jumlah Post : 8
Umur : 34
Tarikh Register : 15/05/2013
Reputation : 0
Points : 1567

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by dediaty on Thu 16 May 2013, 7:41 am

Untuk maklumat anda tidak mempunyai keutamaan di mana-mana stesen minyak untuk digunakan, maka anda boleh mempertimbangkan ini
Platinum Rewards Card dari Citibank kerana anda akan mendapat mata 5x apabila petrol pam di Caltex, Petronas, Shell dan lain-lain.... Setakat ini hanya kad ini membolehkan mata bagi kebanyakan stesen minyak .. Jika anda more info ... boleh rujuk sini....www citibank.com.my/DJSH7

dediaty
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : manager
Gender : Male
Jumlah Post : 9
Umur : 29
Tarikh Register : 15/05/2013
Reputation : 0
Points : 1566

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by grayish88 on Fri 17 May 2013, 1:03 pm

Ya,i just checked it out. Besidethat i saw they also provide 24 hours roadside assistance for those whose vehicles breakdown..
It's quite dilemma for me to choose whether to change new card or not. But it seems attractive. Laughing

grayish88
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Supervisor
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 35
Tarikh Register : 13/05/2013
Reputation : 0
Points : 1565

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by baboonlaut on Mon 15 Jul 2013, 8:36 am

Smile minyak apa pn xpe aslkan ron95..hheheheheheeheh:D Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
baboonlaut
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : peMbaNtU PeraWataN KesihAtan
Gender : Male
Jumlah Post : 49
Umur : 30
Tarikh Register : 31/12/2009
Reputation : 0
Points : 2867

Character sheet
Mutiara Kata saya: sume nie bala nie...bala nie...

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by susanchong on Mon 28 Oct 2013, 4:34 pm

nk tanya kat sini sama ada tayar performance akan jimatkan petrol dan panjangkan jarak tempoh kete kita ? sebab i nampak banyak promo ckp teknologi tayar performance seperti rubber tayar, tekanan angin tayar dan tread pattern semua ni agak penting untuk perjimatan petrol.

susanchong
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : clerk
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 29
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1819

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by thomasim87 on Tue 29 Oct 2013, 10:55 am

tentang teknologi tayar ni saya mmg x berapa arif. Apa yg saya tau ialh bunga pattern tayar sangat penting. Kalo ia beri cengkaman yg kuat dan mengurangkan geseran, tayar tak akan haus cepat, secara langsung, jimatkan wang kan?

thomasim87
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : DESIGNER
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 35
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1806

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by tuliperfancy on Wed 30 Oct 2013, 11:10 am

mmg pretasi bagi tayar banyak bergantung kepada reka-bentuk dan kualiti tapi kena tengok juga cara pemandu handle kereta tu...kena juga tengok keaadan jalan raya dan cuaca, 
Mmg betul dgn guna tayar yg sesuai akan membantu mengurangkan kegunaan petrol . Cuba tengok clip ni macam mana nak control tayar dgn betul

tuliperfancy
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Female
Jumlah Post : 8
Umur : 34
Tarikh Register : 15/05/2013
Reputation : 0
Points : 1567

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by pluggertorn on Thu 31 Oct 2013, 7:38 am

X payah guna jenama bagus kalao cara memandu org tu teruk....kalao x tau memandu guna apa2 jenama pun sama juga. Banyak accident berlaku disebabkan oleh pemandu tapi bukan tayar saje. Tayar mmg x begitu penting kalao berbanding dgn cara2 memandu.

pluggertorn
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : medical officer
Gender : Male
Jumlah Post : 10
Umur : 37
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1809

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by apple888 on Thu 31 Oct 2013, 7:49 pm

Saya suka pergi shell, selain dapat point bonus link. Service di shell bagus. Staff mesra, selelu tolong saya pump petrol dengan angin.

apple888
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Sales Executive
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 49
Tarikh Register : 31/10/2013
Reputation : 1
Points : 1395

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by thomasim87 on Fri 01 Nov 2013, 1:50 pm

saya sudah pernah cuba banyak jenama...ada yg ok..ada yg x ok..kena tengok nasib juga. 
Sekarang saya cuba Michelin Primacy 3ST...rasa mmg berlainan...lebih lancar masa memandu..x akan rasa bimbang.dengar cakap
sekarang kalao beli 2 tayar dekat Michelin akan percuma travel emergency gadget ni...tengok ni la
http://www.michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/3.html

thomasim87
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : DESIGNER
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 35
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1806

View user profile

Back to top Go down

Re: Stesen Minyak Mana yg anda suka pergi?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum