FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

View previous topic View next topic Go down

Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by sunflo0303 on Mon 15 Jul 2013, 12:01 pm

Alangkah bagus kalao I dpt tukar tayar yg lebih tahan lama? Kawan2 ada jenama yg boleh cadangkan? 
Michelin bagus x? Kan baru launch Primacy 3ST tu?Apa macam? bagus x? I sekarang pandu Ford Fiesta 17" rim. Sesuai x? Apa macam tayar lain? boleh bagi komen?

sunflo0303
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Senior
Gender : Male
Jumlah Post : 5
Umur : 36
Tarikh Register : 15/07/2013
Reputation : 0
Points : 1503

View user profile

Back to top Go down

Re: Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by mublised77 on Mon 15 Jul 2013, 8:43 pm

Michelin baik tapi mahal... kalao bang kaya then bleh pakai ini lah. RM 2,000++ utk satu set~~~
i baru sje guna RM 1000 uytk satu set tayar yg baru, i rsa semua tayar sama saje, semua buatan dari getah Cool 

haha, lain kali i nak tukar 2nd hand punya tayar lah, harganya lebih murah lagi,, Very Happy

mublised77
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : pelajar
Gender : Male
Jumlah Post : 1
Umur : 27
Tarikh Register : 15/07/2013
Reputation : 0
Points : 1497

View user profile

Back to top Go down

Re: Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by Jelita on Tue 16 Jul 2013, 4:00 am

mcm sme je smua tayar.... Shocked
avatar
Jelita
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : mici
Gender : Female
Jumlah Post : 50
Umur : 31
Tarikh Register : 20/02/2009
Reputation : 1
Points : 3166

View user profile

Back to top Go down

Re: Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by sinchanchan on Wed 17 Jul 2013, 5:53 pm

walaupun murah tapi bahaya... keselamatan paling penting..
lagipun kalau belie second hand, cepat rosak juga, kena tukar2 lagi, kalau accident, kena baiki lagi...
maksudnya kena bayar lagi byk kan?
kalau guna jenama seperti Silverton, Yokohama atau Michelin, you tak yah bimbang, quality tayar mesti best... yg penting pilih jenama tayar yg boleh dipercayai

sinchanchan
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Pembantu
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 26
Tarikh Register : 16/07/2013
Reputation : 0
Points : 1496

View user profile

Back to top Go down

Re: Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by tuliperfancy on Thu 18 Jul 2013, 8:09 am

@sunflo0303 wrote:Alangkah bagus kalao I dpt tukar tayar yg lebih tahan lama? Kawan2 ada jenama yg boleh cadangkan? 
Michelin bagus x? Kan baru launch Primacy 3ST tu?Apa macam? bagus x? I sekarang pandu Ford Fiesta 17" rim. Sesuai x? Apa macam tayar lain? boleh bagi komen?

X payah pilih brand lain dah..ni cukup bagus untuk keretamu.. dalam segi keselamatan dan kestabilan..ni mmg dpt feedback yg amat bagus..Primacy 3ST baru saja launch oleh Michelin...kawan i yg kerja dekat workshop cakap dlm tempoh masa yg singkat...sudah banyak orang pakai! ni tunjuk customer sudah confident dgn produk ni.. terutamanya kestabilannya, walaupun dlm highspeed juga boleh control dgn baik....apa kata TT tengok ni?
http://www.michelin.com.my/Products-Services/Car-SUV-LT/passenger_car/size.html?summer=Primacy%203%20ST

tuliperfancy
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Female
Jumlah Post : 8
Umur : 34
Tarikh Register : 15/05/2013
Reputation : 0
Points : 1567

View user profile

Back to top Go down

Re: Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by annabello on Fri 19 Jul 2013, 2:19 pm

sebelum tu tak percaya org, nak guna tayar murah je...tapi asyik ada masalah dan tukar tayar~bazir lagi byk duit...
lepas tu sy terus beli Falken je..harga mmglah mahal, sakit hati masa tu..
tapi lepas tu mmg berpuas hati..
tayar tu sgt tahan lama, senang dikawal, tak payah selalu pam angin dan senyap semasa memandu...

annabello
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Female
Jumlah Post : 1
Umur : 28
Tarikh Register : 19/07/2013
Reputation : 0
Points : 1493

View user profile

Back to top Go down

Re: Tayar jenama apa bagus dlm pasaran?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum