FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

View previous topic View next topic Go down

Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by thomasim87 on Mon 16 Dec 2013, 9:05 am

selepas buat survey utk harga tayar, harga yg paling tinggi tu Michelin.. tapi i nk tanya sama ada kualitinya selaras dgn harga dia tak ? Harga ni utk saiz rim 17" . Tengok harga dia, Michelin RM70++ mahal drp Yoko. kalo bagi ko, macam mana nk pilih ? 
Michelin Primacy 3 ST - RM440 in 3S Specialists Ara Damansara 
Yokohama A-Drive R1 - RM310 in Tee 3 Auto & Tyre Service Sdn Bhd

thomasim87
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : DESIGNER
Gender : Male
Jumlah Post : 7
Umur : 35
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1806

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by sunflo0303 on Tue 17 Dec 2013, 7:45 am

perbezaan mereka hanya seratus lebih je. kualiti michelin lebih terjamin dan tahan lama. kalo rasa mahal sangat boleh tunggu promosi mereka. baru-baru ni aku dapat cooler bag bila beli 2 tayar mereka. http://www.michelin.com.my/Buying-Guides/Promotions/Spotlight/1.html  Smile

sunflo0303
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Senior
Gender : Male
Jumlah Post : 5
Umur : 36
Tarikh Register : 15/07/2013
Reputation : 0
Points : 1503

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by pluggertorn on Wed 18 Dec 2013, 2:32 pm

harga masih tinggi lah...x mampu nak beli ...sedih

pluggertorn
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : medical officer
Gender : Male
Jumlah Post : 10
Umur : 37
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1809

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by susanchong on Thu 19 Dec 2013, 2:45 am

bagi dik, wang penting atau nyawa penting? tentulah keselamatan kan? pilihlah hati-hati sebab kalo pakai tayar murah lebih berisiko sikit la Sad

susanchong
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : clerk
Gender : Female
Jumlah Post : 12
Umur : 29
Tarikh Register : 17/09/2012
Reputation : 0
Points : 1819

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by tuliperfancy on Fri 20 Dec 2013, 5:55 pm

Harga Michelin mmg akan mahal drp jenama biasa lain tapi saya rasa 
dgn kualiti yg Michelin bagi mmg dah berbaloi. Saya suka Michelin Primacy 3ST sebab mmg selesa masa memandu terutamanya masa perjalanan jauh.. juga jimat minyak.



tuliperfancy
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Female
Jumlah Post : 8
Umur : 34
Tarikh Register : 15/05/2013
Reputation : 0
Points : 1567

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by Feeza on Wed 09 Apr 2014, 6:10 pm

tayar ape2 pun same je..
avatar
Feeza
AHLI JUNIOR
AHLI JUNIOR

Jawatan : Paramedik
Gender : Female
Jumlah Post : 22
Umur : 30
Tarikh Register : 20/05/2009
Reputation : 0
Points : 3044

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by Jururawat_Nakal on Wed 22 Oct 2014, 7:54 am

tak tahu sangat..... pi bengkel mekenik cakap bubuh yg ni elok so kira elok la tu....
avatar
Jururawat_Nakal
AHLI SENIOR
AHLI SENIOR

Negeri :
Jawatan : Jururawat Terlatih U29
Gender : Female
Jumlah Post : 70
Umur : 29
Tarikh Register : 25/01/2007
Reputation : 0
Points : 3938

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga mahal = lagi berkualiti ke ?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum