FORUM PARAMEDIK
Selamat melayari Forum Paramedik,

Dengan mendaftar keahlian di Forum Paramedik, anda akan mendapat lebih informasi dan juga boleh berkomunikasi dengan ahli-ahli forum yang lain.

meriahkan forum paramedik dengan mendaftar keahlian anda disini.

Terima Kasih.

Harga untuk bodykit Myvi

View previous topic View next topic Go down

Harga untuk bodykit Myvi

Post by lukmansia80 on Mon 16 Dec 2013, 8:30 pm

Baru2 ni saya rasa kereta Myvi saya ni macam dah lama dah. Warna dah tak cantik. Mungkin saya tak pergi polish selalu kut. Hari tu Kwan kata tukar saja lah. Tapi saya rasa kereta saya ni masih boleh pakai. So, saya pun cari dari internet untuk pasang bodykit yang baru. Inilah yang saya dapat . Cantikkan? Selepas pasang memang nampak smart and bergaya. Tapi , buat macam ni lebih kurang RM5k tak termasuk spraying. Aduh! mahal ni. Ada sesiapa pernah pasang bodykit Myvi? Boleh share experience kamu?


Last edited by lukmansia80 on Tue 24 Dec 2013, 11:42 am; edited 1 time in total

lukmansia80
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 37
Tarikh Register : 23/06/2013
Reputation : 0
Points : 1593

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga untuk bodykit Myvi

Post by nuseetan on Tue 17 Dec 2013, 8:55 pm

Pergh….gaye dan macho nmpk! Bodi kit ni wuat drp fiber ke? Rege pun ok jugak, aku pun nak psg ni la! Mesti dpt ramai awek lps pasang ni!! Hehehe

nuseetan
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : manager
Gender : Male
Jumlah Post : 4
Umur : 37
Tarikh Register : 21/07/2013
Reputation : 0
Points : 1561

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga untuk bodykit Myvi

Post by apple888 on Wed 18 Dec 2013, 12:34 am

Myvi tukar bodykit memang lawa tapi macam tak sempurna lo.. Apa kata awak juga tukar sport rim,absorber dan buat tinted sekali semasa pasang body kit? Barulah kerata macam yang baru dari luar sampai dalam.

apple888
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Sales Executive
Gender : Female
Jumlah Post : 6
Umur : 49
Tarikh Register : 01/11/2013
Reputation : 1
Points : 1460

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga untuk bodykit Myvi

Post by lukmansia80 on Thu 19 Dec 2013, 8:59 am

Saya rasa tak jadi untuk tu. Sebab budget betul2 over untuk buat bodykit je. Tak ada extra untuk buat semua tu. Hari tu kawan bawa saya jumpa foreman dan mereka kata tak boleh buat installment. Susah betul! Pinjam dengan kawan pun rasa malu. Arggggg! Tak jadi lah........


Last edited by lukmansia80 on Tue 24 Dec 2013, 11:45 am; edited 1 time in total

lukmansia80
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Male
Jumlah Post : 6
Umur : 37
Tarikh Register : 23/06/2013
Reputation : 0
Points : 1593

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga untuk bodykit Myvi

Post by anchalee122 on Fri 20 Dec 2013, 1:42 pm

Saya dah siap untuk kereta saya. haha! Baru2 ni je. Saya juga tak cukup duit tapi saya buat personal loan dengan Citibank. Sebab dah hampir year end. Nanti guna bonus cover je la. Hari tu saya hantar borang dan juga semua document yang dihendaki. Dan saya dapat approval dalam masa setengah jam je. Cepatkan? Cuba kamu tengok link ni kalau kamu berminat juga. Senang buat loan ni.

http://www.citibank.com.my/english/personal_loan/personal_loan.htm?lid=MYENCBGOLMITLCitibankPersonalLoan

anchalee122
AHLI FORUM
AHLI FORUM

Negeri :
Jawatan : Manager
Gender : Female
Jumlah Post : 3
Umur : 32
Tarikh Register : 25/06/2013
Reputation : 0
Points : 1586

View user profile

Back to top Go down

Re: Harga untuk bodykit Myvi

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum